Genel
Giriş Tarihi : 30-12-2017 15:31   Güncelleme : 30-12-2017 15:31

Müslüman ülkelere hayat kurtarma kampanyası!

Sağlık hizmetine erişemeyen ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayata tutunmalarını sağlamak için bugüne kadar 40’tan fazla ülkede yüzlerce proje gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları, her geçen gün acı haberler aldığımız coğrafyalarda daha fazla hayata dokunmak amacıyla “Hayat Kurtarınca Güzel” kampanyasını başlattı.

Müslüman ülkelere hayat kurtarma kampanyası!

Yaklaşık 29 milyon nüfuslu Yemen’de iç savaş nedeniyle 8 milyondan fazla kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Yemen’de sadece bu yıl içinde 2 bini aşkın kişinin kolera salgını sebebiyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Kıtlık ve kuraklığın yaşandığı Somali’de ise 6 milyon ihtiyaç sahibi insan bulunuyor. Doğu Guta’da beslenme yetersizliği yaşayan çocukların hayatta kalmak için acil tedaviye ihtiyaçları var. Her gün binlerce kişinin Arakan’dan göç ettiği Bangladeş’teki mülteci kamplarında ise hijyen yetersizliği, içme sularının kirli olması gibi sebeplerle bulaşıcı hastalıklar hızla artıyor.

SOMALİ’DE 80 BİN KİŞİYE GIDA YARDIMI

Yeryüzü Doktorları bahsi geçen Yemen, Doğu Guta, Somali, Arakan ve bunlar gibi sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntıların yaşandığı dünyanın pek çok bölgesinde, insanların hayata tutunmasını sağlamak için yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu zamana kadar Yemen’deki beslenme merkezlerinde açlık krizinden etkilenen binlerce kişiye beslenme tedavisi sağlayan Yeryüzü Doktorları kolera salgınını önlemek için bölgede su arıtma tabletleri dağıttı. Somali’de sadece bu yıl içinde 80 bin kişiye gıda desteği sağladı, su kuyuları açtı. Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde, açlık sıkıntısı çeken anneler ve çocuklar için uzmanlar gözetiminde beslenme programı başlatan Yeryüzü Doktorları, Bangladeş’teki mülteci kamplarında hijyen yetersizliğinden kaynaklı bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için hijyen kiti dağıtımında bulundu.

GÖZDEN UZAK OLSALARDA GÖNÜLLERDE YAŞIYORLAR

Müslüman coğrafyalarda kanayan yarıları sarmaya gittiklerini söyleyen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yahyahan Güney; “Yemen, Somali, Doğu Guta sağlık hizmetlerine erişimin yetersiz olduğu yerlerden sadece birkaçı. Bu bölgeler göze uzak gelse de bizim yıllardır çalışmalarımızı sürdürmüş olduğumuz coğrafyalardır. Bu kampanyamız ile Doğu Guta’da hizmet vermeye çalışırken kendisi dahi açlıktan bayılan sağlık çalışanlarına, Yemen’de ve Somali’de tedavi edilemediği için ölmek üzere olan insanlara dikkat çekmeyi ve yardımların bu coğrafyalarda ihtiyaç doğrultusunda devam etmesini hedeflemekteyiz.” dedi.

 

adminadmin