Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-03-2019 09:43   Güncelleme : 18-03-2019 09:43

Mustafa Demir; Yatırım, istihdam, aş, üretim, kent değerleri birlikte yükselecek!

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, kentin tüm dinamiklerini, değerlerini harekete geçirerek her alanda kalkınma hamlesi başlatacaklarını belirterek, "İş, aş, istihdam, ekonomi, kent değerlerini bir bütün halinde ele alarak ortak akılla yeni bir süreci başlatacağız." dedi.

Mustafa Demir; Yatırım, istihdam, aş, üretim, kent değerleri birlikte yükselecek!

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, Balaç Mahallesi'nde vatandaşlar, ardından Amatör Spor Kulüpleri Derneği'nin üyeleriyle kahvaltı programlarına katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Atakum Belediye Başkanı ve adayı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve teşkilat üyelerinin katıldığı programlar sonrasında İstiklal Caddesi'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi, vatandaşlarla sohbet edilip, talep ve önerileri dinledi.

Yoğun ilgiyle karşılaşan Cumhur İttifakı adayı Demir, programlarında yaptığı açıklamalarda vatandaşlarla bir olmanın ruhunda, sevgi ve gönül birlikteliği olduğunu, ortak payda olan Samsun için el ele çok çalışacaklarını, bir sevda olan 19 Mayıs Kenti'ni daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

"KENTİMİZİN DEĞERLERİNİ ÖN PLANDA TUTACAĞIZ"

Kent yönetiminin önemli hassasiyetleri olduğunu, yaşayan bir şehrin kültürel, sosyolojik, tarihten gelen birikimleri, örf ve ananeleri olduğunun altını çizen Demir, "Biz Samsun'u evimiz, ailemiz gördük, bildik. Şehrimizle bütünleştik, onun bir parçası olduk. Tüm çalışmalarımızda kentimizin hassasiyetlerini gözeterek her zaman bir adım ileri atacağız. Attığımız her adım ise aşk ve sevgi ile olacak. Hani derler ya 'Aşk ile çalışan yorulmaz'. Biz bu kentin, ülkemizin sevdalısıyız yorulmayacağız, durmayacağız, çok çalışacağız. Samsun'a bu zamana kadar verilen hizmetler, yatırımlarla çok iyi bir duruma geldi. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de yaşamak ve çalışmak için en iyi kentler arasında Samsun'da vardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sıralamada Samsun'u daha üst seviyelere çıkarmak bizim başlıca görevimiz. Bunlar kağıt üzerinde, sözde olmayacak. İcraatlarla, yaptıklarımızla, halka yansımalarıyla göstereceğiz." dedi.

Cumhur İttifakı adayı olarak en önemli konu başlığının arasında ekonomi, üretim ve istihdam olduğuna dikkat çeken Demir, kentin tüm dinamikleri ile birlikte, merkezi yönetiminde desteğini alarak ekonomik kalkınma hamlesini yerelde başlatmayı planladıklarını vurguladı.

"ÜRETİMİN, YATIRIMIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"

"Samsun'u üretimde, yatırımda, istidamda, ekonomide imrenilen kent haline getirmek büyük hedefimiz" diyen Demir, "Üretmeyen, istihdam oluşturmayan, güçlü bir ekonomiye sahip olmayan

aşı, ekmeği düşünmeyen bir şehir, Türkiye kazanamaz. İktisadi kalkınma noktasında herkesin elini taşın atına koymasını önemsiyoruz. Ortak akıl ile hareketle herkesimi dinleyerek üretimin, yatırımın, istihdamın önündeki tüm engelleri kaldıracağız.  Özellikle il genelinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısını artıracağız. Yatırım için cazip hale getiriceğiz. Sanayi yerleşim alanımızı 6 katına çıkarmayı planlıyoruz. Görev süremiz içinde 23 bin dönümlük bir OSB alanı hedefimiz var. Önümüzdeki ilk yıllarda 5 bin dönümlük bir alanın oluşumunu programa aldık. Yetmeyecek peşine yenileri eklenecek. Yurt içinden ve dışından sanayi yatırımlarını kentimize çekeceğiz. İş, aş imkanları ile gurbete vatandaşlarımızı göndermeyeceğiz. Cazibe merkezi Samsun vasfının oluşumu, Türkiye'nin her alanda örnek kenti olunması için büyük çaba harcayacağız."  diye konuştu.

"DEĞERLERİMİZİ KAZANIMA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Yeni OSB alanlarının oluşumunda ciddi bir planlama yapılacağını vurgulayan Demir, "Samsun hava, kara, deniz ve demir yolu gibi bir çok ulaşım imkanına sahip. Tarım alanları, verimli toprakları üretimi ile Türkiye'nin göz nuru.  Şehrimizin tüm kazanımlarını işleyerek değer katma noktasında durmadan, doğru kararlar ile adımlarımızı atacağız. İhracat ise bizim vazgeçilmezimiz. Yaptığımız tüm bu yatırımlar, desteklemelerle ülkemizdeki ihracat hamlesin de önemli bir paya sahip olmak istiyoruz. Yatırımcının önündeki tüm bürokratik engelleri kaldırıp, kolaylaştıracağız. Kim kazanacak, Samsun kazanacak, halkımız kazanacak Türkiye kazanacak." şeklinde konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği'nin şehitler için düzenlediği mevlit programına katılan Cumhur İttifakı adayı Demir, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

adminadmin