Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-03-2019 13:45   Güncelleme : 09-03-2019 13:45

Mustafa Demir'den 940 Mahallede Alt Yapı Hamlesi

Mustafa Demir'den 940 Mahallede Alt Yapı Hamlesi

Cumhur İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Makine İkmal, SASKİ, SAMULAŞ gibi Büyükşehir birimlerini gezdi, "Kırsaldaki 940 mahallenin içme suyu, kanalizasyon gibi tüm alt yapı sorunları 5 yılda bitecek" dedi

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Makine İkmal, SASKİ, AKOM ve SAMULAŞ gibi daire ve birimlerini gezdi. Çalışanlarla bir araya gelen Mustafa Demir, önümüzdeki 5 yılda özellikle kırsal kesimlerde 'altyapı hamlesi' başlatacaklarını söyledi.

Mustafa Demir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Sönmez, İlkadım İlçe Başkanımız Oktay Avcılar ve bazı teşkilat üyeleri ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı, SASKİ Genel Müdürlüğü ve İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile SAMULAŞ ziyaretlerinde bulundu. Daire ve birim başkanları ile çalışanlarla görüşen Mustafa Demir, "Büyükşehir Belediyesi tüm kurumlarıyla bir bütündür. Tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum" dedi.

TÜM ALT YAPI 5 YILDA BİTECEK

31 Mart'ta göreve gelir gelmez il genelinde kırsal alt yapı çalışmalarına ayrı bir önem vereceklerini vurgulayan Mustafa Demir, "Kırsalda başlatacağımız tüm bu çalışmaları siz değerli elemanlarımızla, çalışanlarımızla birlikte yapacağız. İhale edilen işleri artık 'emanet usulü' sistem ile, imkanları daha verimli kullanarak tamamlayacağız. Kırsaldaki 940 mahallemizde içme suyu, kanalizasyon, yol gibi tüm alt yapı hizmetlerini 5 yıl içerisinde bitireceğiz" diye konuştu.

KIRSAL İÇİN 20 AYRI EKİP KURULACAK

Kırsalda yapılacak çalışmalar için öncelikli olarak 20 ayrı ekip kuracaklarını açıklayan Demir, "Büyük ilçelerde 2, mesela Vezirköprü’de 3 ekip olacak. Bu arada ilçe belediyelerinin kadrolarını, makinalarını, ekipmanlarını birleştireceğiz. İlçelerde şantiyeler oluşturacağız. Her ekibin ayrı bir birimi olacak, orada yatıp kalkılacak orada görev yapacak, orada işini icra edecek. Dolayısıyla çok yoğun bir makine, araç gerecin bakımına ihtiyaç duyulacak. Bu nedenle Makine İkmal'in varsa eksikliklerini tamamlayıp bu kurumumuzu çok daha güçlü, aktif, üretken hale getireceğiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E 'İSTİHDAM' BÜROSU

Seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi'nde 'istihdam bürosu' oluşturacaklarını da duyuran Mustafa Demir, "Bu büronun yerel yönetim modelini oluşturacağız. Belediyenin maaş alan elemanları aracılığı ile değil, hakkaniyetli ve adaletli uzmanlar işin başında bulunacak. Bu uzmanlar, gönüllü görev olarak görev alacaklar. İş-Kur kayıtlarını da gerekirse oraya çekeceğiz. Bu tür talepleri özel sektör ve sanayi yatırımlarını gerçekleştirenlerle karşılıklı protokol yaparak değerlendireceğiz. Nitelikli meslek eğitimlerine önem verilecek" diye konuştu.

adminadmin