Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-12-2016 15:28   Güncelleme : 30-12-2016 15:28

Mustafa Koca, 2017’ye Azim Ve Enerji Biriktirdik

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca yaptığı basın açıklamasında 2017 için umutlu konuştu.

Mustafa Koca, 2017’ye Azim Ve Enerji Biriktirdik

Koca yaptığı Açıklamada: “2016 yılını zor bir yıl olarak geçirdiğimizi herkes iliklerine kadar hissetti. Bu konunun tartışılacak fazla yönü kalmadı.

Küresel ekonomik sorunlar, bölgesel siyasal sorunlar ve dünyada yaşanan bir kısım sürprizler yanında ülkemizde yaşadığımız darbe girişimi talihsizliği, 2016 yılının yorgunlukları olarak kayıtlara geçmiş oldu. Buna bağlı olarak ortaya çıkan ekonomik sonuçların elbette yüz güldüren seviyede olması beklenemezdi. Nitekim öyle oldu. Ve üçüncü çeyrekte küçülme yaşadık.

Ancak gerçek anlamda 2017 için hırslandık, enerji biriktirdik, azmettik.

İlk defa, içinde olduğumuz siyasi krizle ilgili olarak farklı bir kombinezon sonucu olan bir ateşkes devreye girdi. Belki bu da yeni bir pencere olma özelliği ile farklı bir ufuk açma şansı olacaktır.

Zaten biz ülke olarak bölgesel sorunlardan, terör sorunlarından ve bir de bizim üretmediğimiz sorunlardan nispeten kurtulma imkanı bulabilirsek ekonomik olarak son derece önemli atılımlar yapmayı başaracağız.

Maalesef bu sorunlar tüm enerjimizi amaçlanmamış alanlara doğru sürüklüyor. Ülke olarak kabuğumuz kırmak ve pozitif ayrışma istikametinde atılım yapmak gibi bir eşikteyiz. Bunu da yapabiliriz. Ancak bir türlü kendi halimize kalamıyoruz.”

KOCA: “2017 bize iyi gelecek”

“2017 yılında odaklandığımız endüstriyel üretim ve pazar koordinasyonu sorununu çözebiliriz. 2017 de eğitim-sanayi işbirliğini kabul edilebilir normlara doğru yönlendirebiliriz. 2017 de iyi bir yönelişle hedeflenen makro ekonomik çerçevelere yaklaşabiliriz. Büyümeyi % 3’lerin üzerine, enflasyonu % 6’lar seviyesine, dolaysıyla milli geliri de yeni seri ile 15 bin dolarlara doğru itebiliriz. 

Başta FETÖ olmak üzere diğer terör örgütleri handikapından çok yönlü olarak kurtulduğumuzda artık bizi kendi içimizden aşağı doğru çeken güçler olmayacak ve hep birlikte yukarı doğru tırmanacağız. 2017’de bunu başarabiliriz diye inanıyoruz.

Anayasa değişiklikleri ve bağlı olarak devreye girecek olan sistem değişikliği ülkemiz için yeni bir inovasyon vesilesi ve yeni bir toparlanma imkanı doğuracaktır. Devletin çok daha seri ve hızlı bir şekilde yönetimi mümkün olacak ve tüm imkanlarımızı daha derli toplu görmek ve değerlendirmek imkanına sahip olacağız. Bürokrasi bahanelerinden, hantal devlet engellerinden, çok başlılıktan kurtulup aynı noktalara odaklanacağız. Bu da bizi ileri noktalara ulaştıracaktır.” dedi       

adminadmin