Kültür
Giriş Tarihi : 01-04-2017 13:12   Güncelleme : 01-04-2017 13:12

Müzisyen Selçuk Küpçük Mehmet Akif İnan’ın Şiirlerini Besteledi

Şiir, edebiyat ve fikir dünyasının önemli isimlerinden Memur Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’in şiirleri bestelenerek dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Müzisyen Selçuk Küpçük Mehmet Akif İnan’ın Şiirlerini Besteledi

Ünlü Müzisyen Selçuk Küpçük, AKasyamhaber’e yaptığı açıklamada, şiir dünyasının önemli isimlerinden feyz almaya devam edeceğini belirterek, Mavera Dergisi şairlerine özel ilgisinin olduğunu belirtti.

Müzikal bir yürüyüş inşa etmek için Modern Türk şiirinin önemli bulduğu örneklerinin şiirlerini bestelemeye devam edeceğini belirten müzisyen Selçuk Küpçük, “Türk şiirinin önemli isimlerinin şiirlerini şarkı sözü haline getirerek dinleyici üzerinde sözün etkisinin daha kalıcı olmasını sağlamayı hedefliyorum. Çünkü çok güçlü bir Türk şiir damarımız var ve şiirimizin tedai, hayal gücü ve mecaz etkisi şiirimizin diğer şarkı sözlerinin aksine hemen yok olmasını engelliyor. Hemen her şeyin tek kullanımlık olarak üretildiği günümüzde Türk şiir geleneğini kendim için kurtarılmış bir alan olarak kabul etmek istiyorum.

Türk şiirinin kadim damarıyla yeni şiir arasında da kopmaz bir bağ olduğuna dikkat çeken Küpçük, Yesevi’den Yunus’a, Karacaoğlan’dan Veysel’e, Pir Sultan’dan Neşet Ertaş’a uzanan müzikal hatta eklemlenmeye çalışan modern bir söyleyiş ve bir kent ozanlığı yapmak istediğini kaydetti.

 Selçuk Küpcük'ün Akif İnan’ın farklı şiirlerinden Kolaj yaparak hazırladığı "Yazık Bana, Vahlar Bana" bestesi dinleyiciden tam not aldı.

Küpcük Mavera Dergisi'nin diğer şairlerinin de şiirlerini de yeni albümlerinde besteleyeceğini ve seslendireceğini ifade etti.

SELÇUK KÜPÇÜK KİMDİR?

1971 doğumlu olan Selçuk Küpçük Gazi Üniversitesi'nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik öğrenimi gördü. Kavram Karmaşa, Merdiven Şiir, Kitap Haber, Sonsuzluk ve Birgün, Dergah, Hece gibi günümüz şiir ve edebiyatını temsil eden dergilerde şiir ve yazıları yayınlanan sanatçının ayrıca Şule Yayınlarının Merdiven Kitapları dizisinden Kirletilmiş Ölümler Kitabı adlı bir de şiir kitabı bulunuyor.

Albümleri.

Tebessüm Provaları, Kurutulmuş Gül Mevsimi, Artık Kuşlarını Uçur.

adminadmin