Genel
Giriş Tarihi : 26-09-2016 12:00   Güncelleme : 26-09-2016 12:00

Namaz vakitleri bir saat geri kaldı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın takvimindeki namaz vakitleri 30 Ekim’den itibaren bir geriden gelecek.

Namaz vakitleri bir saat geri kaldı!

Bunun nedeni ise Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması olan "kış saati" uygulaması kaldırılmış olmasından kaynaklanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu durumun önüne geçmek için 30 Ekim’den sonra Diyanet Takvimi’nde yer alan namaz vakitlerine bir saat ekleyerek yeni namaz vakitleri belirleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bunun için bütün müftülüklere bir genelge göndererek namaz vakitlerinin Kış Saati uygulamasına göre ayarlanmasını istedi.

Genelgede, Diyanet Takviminin ön yüzünde bulunan namaz vakitlerinin Bakanlar Kurulunun saatlerin geri alınması kararına göre yayına hazırlandığı ve basımının yapıldığı belirtilerek, Bakanlar Kurulunun yeni kararı uyarınca yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Bu durumda, 30 Ekim-31 Aralık arasındaki günlerde, takvimlerde yer alan namaz vakitlerine 1 saat eklenerek ezanların okutulması gerektiği bildirildi.

Resmi Gazete'de 8 Eylül de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren saatlerin bir saat ileri alınması uygulaması olan "kış saati" uygulaması kaldırılmıştı.

diyanet.gov.tr

adminadmin