Güncel
Giriş Tarihi : 14-04-2020 14:14   Güncelleme : 14-04-2020 14:14

Ne Dedilerse Yalan Çıktı!

Ülke olarak herkes tek yürek olmuş korona ile mücadele ederken; CHP’li IBB Başkanı Ekrem Imamoğlu milletin imkânlarıyla yandaş gazetesi Sözcü’yü kapı kapı dağıttırdı.

Ne Dedilerse Yalan Çıktı!

Partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Adana’ya yapmakla övündüğü bin yataklı sahra hastanesi ise fuar alanı çıktı. Işte CHP zihniyetinin değişmeyen resmi...

 

Hükümet korona ile mücadele ederken; milletin borçlarında kolaylık sağlayıp maddi destek, teşvikler veriyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise partizanlık yaparak, Sözcü Gazetesi dağıtıyor. İmamoğlu, partilicilik yaparak da belediye personeli arasında büyük kıyım gerçekleştirmişti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başına geçtikten sonra ‘kimlik siyaseti’ yapıp kendisinden olmayanların işlerine son veren Başkan Ekrem İmamoğlu, korona salgını günlerinde de ‘partizanlık’ yaptı. Hükümet yetkilileri, milletin kredi borçlarında erteleme yaparken, maaş öderken, maddi teşvikler ile içinden geçilen günlerin yaralarını sarmaya çalışırken; İmamoğlu da kendisine yakın olan gazete dağıttı. ‘Ekmek, süt bedava olacak’ diye oy istediği insanlara pandemi yaşanırken bile ekmek vermeyen İmamoğlu, propaganda gazetesi Sözcü’nün dağıtımını yaptı. Hem de kamu araçlarıyla, yani milletin araçlarıyla millete düşmanlık eden Sözcü Gazetesi’ni dağıtan İmamoğlu, partilicik ve partizanlık yaparak başkanlık sürüyor. Ancak İstanbul’da sel olunca tatilde, Elazığ’da deprem olunca kayak yaparken görülüyor.

 

“Diğer gazeteler müracaat etmedi”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden skandal Sözcü Gazetesi savunması yapıldı. Koronavirüs nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağında Türkiye’nin birçok bölgesinde CHP’nin belediyeleri Sözcü Gazetesi dağıttı. Tepki çeken uygulama sonrasında İstanbul Belediyesi’nden açıklama geldi. Buna göre; 31 ildeki belediyeler halka hizmet adına ‘ekmek gibi’ zaruri ihtiyaç dağıtırken; CHP’liler resmî araçlarla ve Halk Ekmek büfelerinde, ‘partizanlık’ yapan Sözcü Gazetesi’ni “ücretsiz” dağıttı. İBB’nin açıklamasında “Vatandaş Sözcü Gazetesi okumak istiyorsa alıyor, istemiyorsa almıyor” denildi. Ayrıca İBB, kendilerinden gazete dağıtımı ile ilgili talebin sadece Sözcü’den geldiğini, diğer gazetelerin kendilerine bu yönde bir müracaatları olmadığı açıklandı.

 

DERT ‘MİLLET’ DEĞİL

Hükümet ile kavga etmek için her fırsatı kollayan, yerel yönetici kimliği dışına çıkarak adeta ‘özerlik’ iddiasında bulunarak, ‘İstanbul Bilim Kurulu’ kurmaya kalkan Ekrem İmamoğlu, Sözcü Gazetesi dağıtarak da “niyetini” olduğunu gösterdi. İmamoğlu, Yeşilköy Havalimanı için “sahra hastanesi” yapılacağı sözlerini açıkladıktan sonra hükümet yetkilileri tarafından aynı arazi üzerine koronavirüs hastanesi yapılacağı açıklamasını eleştirerek de aslında millet ile dertlenmediğini, siyasi hesaplar peşinde olduğunu göstermişti. Yine İmamoğlu, Türkiye’nin korona günlerinde hastane ihtiyacı olduğunu savunup “Yatak sayıları az olduğu” provokasyonu yaparken de Başakşehir Hastanesi yollarını geciktirerek, açılmasını zorlaştırmıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı verdiği talimat ile yolları Ulaştırma Bakanlığı’nın yapmasını emretmişti.

Diriliş Postası Haber Müdürü Muhammed Şimşek/İstanbul

Recep YAZGANRecep YAZGAN