Fikir
Giriş Tarihi : 07-10-2019 09:42   Güncelleme : 07-10-2019 09:42

Ne olacak bu büyüklerin hali?

Ne olacak bu büyüklerin hali?

Yaşım 45’i geçtiği ve artık bir kaç sene sonra nasipse 50 yaşına gireceğim için ihtiyarlık hakkında konuşmaya hakkım var diye düşünüyorum. “Ne olacak bu gençliğin hali?” diye sormaktansa “Ne olacak bu büyüklerin hali?” diye sormak lazım bana kalırsa.

Büyükleri toparlamamız lazım çünkü gidişatları hiç iyi değil. Bu zamanın büyükleri dağıtmış haldeler ve sonları kötü olacak. Benim gençliğimin büyükleriyle bu zamanın büyükleri arasında şöyle farklar var.

*Eskiden büyükler ağlaşmazlardı örnek olurlardı, şimdikiler ağlaşıyor.

*Eskiden büyükler şikâyet etmez teklif ederlerdi şimdiki büyükler çocuk gibi şikâyet edip duruyorlar.

*Eskiden büyükler ilericiydi, yarın olacaklar hakkında nasihat ederlerdi şimdiki büyükler değil gelecek bugünden bile kopmuş nostaljik bir hayal aleminde sürekli eskiye dönmekten söz ediyorlar.

*Eskiden büyükler risk alır, bedel öder, para harcar, zaman harcar, öğününden feragat eder toplumun önünde hizmet ederlerdi, şimdiki büyükler WhatsApp gruplarında, sosyal medyada, meclislerde üzerlerine vazife olmayan meselelerde dedikodu yapıyorlar

“İnşallah yetkilere ulaşıyordur bu uyarılarımız, durum vahim, kimse dinlemiyor bizi” diye ağlayan dedikoducu ihtiyarlar sardı Türkiye’yi. Hepsi evden dedikodu yapıp, kendi eksikliğini başkasına satmaya çalışıyor.

Şimdiki büyüklerde amel yok, hizmet yok, bedel ödemek yok, yorulmak yok varsa yoksa sağa sola akıl satıp uykuya dalıyorlar. Bu gidiş iyi değil, ihtiyarların toparlanması lazım.

Benim gençliğimde biz büyüklerin yanında utanırdık çünkü bizden çok bağırır, bizden çok kavga eder ve gelişmeleri bizden hızlı takip ederlerdi. Şimdiki büyükler evinden şikâyet eden huysuz itici ihtiyarlara dönüşmüşler ve Allah gençlere sabır versin eğer iyi bir şey yapacaklarsa büyüklere rağmen yapacaklar.

Şimdi büyükler “Halife” postundan konuşuyorlar. Hiçbiri sıradan Müslüman değil. Hiç kimse vasat ümmetin bireyi değil herkes Halife. Hep “Büyük resim, dava, devrim” diyor hiçbiri gerçek şeyler yapmıyor. Çünkü zamanın büyükleri sabah Halife-i ruy-i zemin olarak uyanıyor, tevazu sahibi olan bir kaçı Âlim oluyor.

Nedir büyük resim?

Büyük resim, küçük küçük iyiliklerin ve sokakta edilen kavgalardan kalan yara izlerinin birleşmesiyle ortaya çıkan sonuç halidir. Eskiden büyükler, büyük resim teranesi okumaz evinin önünde küçük iyilikler, küçük mücadeleler verip büyük resmi çizerlerdi şimdikiler büyük resim fırçası atıyor. Eskiden büyükler ahlak satmaz, ahlaklı yaşarlardı. Eskiden büyükler vicdan pazarlamaz vicdanlı davranırlardı.

Önümüzde iki yol var; ya acilen bu büyüklerden kurtulup yolumuza devam edeceğiz ya da gençler büyükleri yola getirecek. Başka çare yok.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin