Güncel
Giriş Tarihi : 26-02-2017 14:46   Güncelleme : 26-02-2017 14:46

Neden Evet; Batı’ya Tahakküm Zihniyeti Bitecek

Medeniyet kavramını var eden ecdadın evlatları olarak, yıllarca medeniyet, bilgelik, gelişmişlik, modernlik kavramları etrafında Batı’nın hipnozu altında kaldık.

Neden Evet; Batı’ya Tahakküm Zihniyeti Bitecek

Güneş Doğu’dan doğarken, bize aydınlanma Batı’da yalanını söylediler yıllarca. Dünyanın kalbi olan Anadolu ve Ortadoğu irtica, Batı ilericilikti. 65 hükümetin en az 55’i Batı kulübün şampiyonluğuyla Türkiye’yi idare etti.

Batı, Ortadoğu’ya yönelirken, parlamenter sistemin batıcı iktidarları bizim yüzümüzü Batı’ya çevirdi daima. Bu bilinçli hata, tezgâhlanan oyun Erbakan Hoca ile çatırdamaya başlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bozuldu. Erdoğan, siyasi, hukuki, ekonomik olarak Türkiye’ye çağ atlatmasının yanı sıra, bir zihniyet devrimi yaptı. 500-600 sene hüküm sürdüğümüz toprakların haritadaki kadar uzak olmadığını hatırlattı Batılılaştırılmaya çalışılan devletin sahibi millete... Parlamenter sistemde vücut bulan darbecilerin, terör örgütlerinin, bürokratik vesayetin alçaklarına rağmen bu kahramanlığı gösterdi, Selçuklu’yu, Osmanlı’yı hatırlattı. Küresel siyasete bir duruş getirdi. Aslında hasta adamın iyileştiğini ve kardeş coğrafyaları, Evlad-ı Fatihan’ı, Yavuz’un at koşturduğu toprakları yalnız bırakmayacağını ilan etti, katil, sömürgeci batı ülkelerine.

Bu kutlu çizgiyi korumamız lazım. Parlamenter sistem, kutlu yolu alaşağı eder. Çünkü güçsüz, karmaşık bir yapısı var. Tek başına iktidarın yolu sadece milletten icazet olmaktan geçmiyor. Türkiye’nin iç ve dış siyasete yön vermek kolaylaşıyor parlamenter sistemde, koalisyon dayatması var, ekonomik kriz söz konusu, darbe ruhunun vücut bulması çok kolay. Biz dışarıya açılmak isterken, Batı’nın bizi 780 bin kilometrekareye hapsetmesi demek parlamenter sistem, çünkü kaygan zemin, çünkü kaos sistemi, çünkü ayrışmalar, kamplaşmalar çok fazla. Ancak 16 Nisan’da karara bağlayacağımız Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle kutlu yolun devamlılığı sağlanacak. Milletin en az 51’inin oyunu alması gereken cumhurbaşkanı, milleti kardeşlerinden koparamayacak, devletin hedeflerinden geri adım atamayacak. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle Türkiye İslam âlemi ve 3. dünya ülkelerinin sözcülüğüne soyunacak, çünkü güçlü olacak, adalet dağıtan, zengin, koruyucu bir role bürünecek. O yüzden Güçlü Türkiye için “Evet”…

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN