Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-04-2020 13:05   Güncelleme : 06-04-2020 13:05

Negatif Hiç Bu Kadar Popüler Olmamıştı

Negatif Hiç Bu Kadar Popüler Olmamıştı

Korona virüs sayesinde hayatımıza birçok kavram girmiş oldu. Bazı kavramların ise hiç olmadığı kadar itibarı tavan yaptı. Bu salgın bir şekilde hayatımızdan çıkıp gidecek fakat arkasında da birçok olumlu/olumsuz iz de bırakacaktır.

Bu süreçte popüler olan kavramların başında negatif gelmektedir. Gerek teknikte, gerekse sosyal hayatta pozitif hep olumlu ve makul kabul edilirdi. Bunun yanında ise negatif her daim olumsuzluk algısı olarak itici olmuştur. Fakat korona tespitinde yapılan testlerde sonucun negatif çıkması hastalığın olmadığı dolayısı ile arzu edilen bir sonuçtur. İlk defa algı olarak kötü olan bu kavramın elde edilmesi sevinç ve mutluluk kaynağı olmaktadır.

Hayatta bu şekilde ters köşeler her daim olmasa da zaman zaman ortaya çıkması yaşamın bir cilvesi olarak kabul edilmektedir. Yaşadığımız devir, aynı zamanda algı çağı olarak da kabul edildiği için bu kavram göz ardı edilemeyecek bir düzeydedir. Algı oluşturma, algı yönetme, algıda seçicilik kavramları günümüzde toplumları yönlendirme konusunda çok etkilidir. Özellikle; ordu mensupları, istihbarat elemanları ve siyasetçiler bu kavramları çok etkili şekilde kullanmışlardır. Gerçeklerin ters yüz edilmesi, çarpıtılması, olduğundan farklı gösterilmesi algı sayesinde olmaktadır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin