Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-11-2018 15:13   Güncelleme : 20-11-2018 15:54

​Nejdet Güneysu Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi Kongre seçimlerine itiraz etti!

​Nejdet Güneysu Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi Kongre seçimlerine itiraz etti!

Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi eski Başkanı Nejdet Güneysu, geçen Cumartesi günü yapılan Eğitim Bir Sen Samsun Şube Kongresi seçim sonuçlarına mahkeme yoluyla itiraz etti.

Güneysu’nun itiraz dilekçesinde yer alan altı itiraz maddesinin en başında her iki listeden de birer kişinin eşit oyu almalarına rağmen kura ile yönetime girmelerinin tutanak ile tespit edilmemiş olmaması yer alıyor.

Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi kongresinde yapılan seçimlerde Nejdet Güneysu ile Hamdi Yıldız’ın listesindeki yönetim kurulu üye adayları 67 oy almışlardı.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum bunun üzerine eşit oy alan yönetim kurulu adayları arasında yönetime girecek kura ile belirleme kararı almıştı.

Kura çekimine karar verildiği sırada Nejdet Güneysu listesinde aday hakkından feragat ettiğini kuraya gerek olmadığını bildirmiş ve durum tutanak ile resmileştirilmişti.

TUTANAK İLÇE SEÇİM KURULUNDAN ALINARAK İMHA EDİLDİ

Kuraya gerek olmadığını belirten yönetim kurulu adayı Hacı Murat Tozlu daha sonra ilçe seçim kuruluna giderek kura tutanağını istedi ve tutanağı alarak kuraya gerek olmadığına dair beyanının olmadığını iddia etti.

Bunun üzerine Eğitim Bir Sen eski Başkanı Nejdet Güneysu, ilçe seçim kuruluna, oyların düzensiz sayıldığı, geçersiz oy fazlalığı ve eşit oy alan adaylar arasında kura çekimi yapılmadığını gerekçe gösterdiği altı maddelik itiraz dilekçesini ilçe seçim kuruluna vererek seçimin yeniden yapılmasını istedi.

Tutanağın yeniden ortaya çıkıp dosyaya konulmasıyla, Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi eski Başkanı Nejdet Güneysu’nun itirazı mahkemece haklı bulunulmayarak yapılan itiraz reddedildi.

adminadmin