Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-06-2018 09:25   Güncelleme : 30-06-2018 09:32

Nejdet Güneysu’dan Samsun il milli eğitim müdürlüğü’ne çok sert eleştiri!

Nejdet Güneysu’dan Samsun il milli eğitim müdürlüğü’ne çok sert eleştiri!

Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yönetici görevlendirme mülakat sonuçları mülakata girenlerin kimlik bilgileri üzerinden duyurulduğunu belirterek, “Mülakata giren öğretmen ve idareci arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre gördük ki; ilke, liyakat ve yetenekten daha çok kişisel ihtiraslar, tercihler ve ilişkiler öne çıkmıştır” diyerek Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü sert bir şekilde eleştirdi.

Güneysu, Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman meslekte aslolanın öğretmenlik olduğunu vurguladıklarının altını çizerek şöyle devam etti;

“Kim makamlara; hizmet değil de makam ihtiraslarını tatmin etmek için talip oluyorsa yanlış yoldadır, biz orada yokuz. Hangi kurum veya kişiler de buna yol açıyor, fırsat veriyorsa bunun hesabını vermelidir.

MAKAMLAR KEYİF ÜTÜLEME YERİ DEĞİLDİR

Birikim heyecan ve yetenekleri doğrultusunda hak edenler makamlara gelmeli sürdürebilenler devam etmelidir. Makamlar keyif ütüleme yeri değildir.

Eğitim-Bir-Sen olarak biz mülakatların suistimale açık olduğunu her zaman söyledik. Bunu önleyecek olanlar da komisyonlarda yetkili kişiler ve makamlardır. İşini yapanlar harcanmamalı, yetenek, heyecan ve liyakatı olanların da önü açılmalı idi. Fakat aldığımız bilgiler bunun böyle olmadığını gösteriyor.

Mülakata giren arkadaşların itirazları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından titizlikle değerlendirilmelidir. İtirazlardan sonra görevlendirmeye esas olacak puanlar herkesin göreceği şekilde şeffaf olarak yayınlanmalı kafalarda oluşan şüpheler bir an önce giderilmelidir”

Samsun Milli Eğitim İl Müdürlüğü, yönetici adayları için sözlü sınav puanlarına ilişkin yasal itirazların bilgi ve belgeye dayalı olarak 27 Haziran- 3 Temmuz 2018 tarihleri arasında kabul edileceğini duyrumuştu.

Bize gelen bilgilerde ise, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici görevlendirme mülakatlarında müdürlük görevinden alındığı için sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aleni bir şekilde hakaret eden kişiye 95 puan verildiği yönünde.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu tür isimlere yüksek puan vermesine anlam verilemedi.

adminadmin