Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-08-2017 17:14   Güncelleme : 20-08-2017 17:14

Neler Oluyor Bize -1-

Sevgili okurlarım bir yazar olarak gündemi takip edebilmek için her gün yaklaşık on tane gazete okuyorum ve şunu düşünüyorum her geçen gün ahlaki değerlerimizi biraz daha kaybediyoruz. İşlenen kabahatler ve suçlara bakıldığı zaman gerçekten ortada ciddi bir sorunun olduğu görülüyor.

Neler Oluyor Bize -1-

O da eğitimsizliğimizdir. Gerçekten de eğitimimizde bir sorun var. Örneğin son günlerde yaşanan olaylara bir bakalım neler olmuş diye…

Beton Mikseri Terörü:

Gün geçmiyor ki, beton mikseri kazaları yaşanmasın. Kadıköy’de bir beton mikseri köprü üzerinden bariyerleri aşarak araçların üzerine düştü ve kazada 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Ülkemizde ciddi bir yapılaşma varken ve inşaat sektörü yatırımların başında geliyorken alınan önlemlerin çok yetersiz olduğu görülüyor. Bu ve buna benzer kazaların önüne geçmek için önlemlerin alınması lazım gelir. Aksi halde bu tür kazalar daha çok yaşanacaktır.

 Neler Oluyor Bize!

Sen misin Yan Bakan:

Rize’de yaşanan olay ise neden yan baktın kavgası. Kendini bilmez bir grup tek başına olan bir vatandaşı, neden yan baktın diyerek tekme tokat dövdü. Acımazsızca dövülen vatandaşı öfkeli kendini bilmez grubun elinden esnaflar aldı. Bu öfkeli gruba şunu demek istiyorum: ’’ Erkek değil korkaksınız evet korkaksınız ki yalnız birine altı yedi kişi saldırıyorsunuz’’. Bu derece katlanılmaz, bu derece tahammülsüz oluşumuzun sebebi nedir acaba? Eğitimsizlik mi yoksa?

Neler Oluyor Bize!

            Okul Servisinde Unutulan Çocuk:

            İhmalkârlığın böylesi; İzmir'in Çiğli ilçesinde anaokuluna gitmek için sabah saatlerinde evinden alınan Alperen Sakin,  unutulduğu okul servisinde yaklaşık 9 saat sonra baygın halde bulundu ve üç yaşındaki zavallı çocuk kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Şimdi soruyorum Milli Eğitim Bakanlığı’na bu kreşe ve suçlulara verilecek hangi ceza Alperen’i geri getirebilir. ! Ve yine soruyorum eğitimli kreş çalışanları, eğitimli servis çalışanları, eğitimli servis şoförleri olsaydı bu olay yine de yaşanır mıydı? Hayır yaşanmazdı.

 Neler Oluyor Bize!

            Sekiz Çocuklu Sapık Cani:

            Neler oluyor bize diye yazıyorum ya hakikaten neler oluyor bize. Öğrenci servis taşımacılığı yapan evli ve sekiz çocuk babası kendisinden 22 yaş küçük kızı, tam iki yıl taciz ettikten sonra evlenmek istediğini söyleyip sonra da '’O kızı alacağım’' deyip genç kızın amcasını öldürüp babası ve kardeşini de yaraladı.

Neler Oluyor Bize!

            Baldızına Kızan Sapık Enişte:

            İntikamın böylesini böyle şerefsizce sini ilk defa duydum. Baldızına kızan eniştesi baldızının fotoğraflarından aldığı yüz görüntüsünü, çok sayıda çıplak kadın fotoğrafına fotomontajla yapıştırarak birçok porno sitelerinde paylaştı. Hayâ yoksunu bu adama sormak lazım sen nasıl bir şeref yoksunusun diye.

Neler Oluyor Bize!

            Sevgili okurlarım hani derler ya, hak yemeyin, kul hakkı almayın diye bur da hak ’tan kasıt yalnız maddiyat değildir. Manevi hak içinde kullanılmıştır bu cümle. Yukarıda yazdığım olayların hepsinde hak alma vardır.

Yazımı tarihi bir kıssadan hisse ile bitireceğim ki hakkın ne derece önemli olduğunu bir kez daha anlayalım diye.

            Kanuni Sultan Süleyman has bahçesinde seneler evvel kendi elleriyle diktiği ağacın karıncalar tarafından sarıldığını görünce çok üzülür. Padişah’a harem ağalarından biri ‘’Hünkârım üzülmeyin hemen kireç döker ağacı kurtarırız’’ der. Ancak bir karıncanın bile hakkından korkan, incitmekten imtina eden padişah bu teklifi kabul etmez ve bu durumu büyük âlim olan ’’Müftü-ül Sakaleyn’’ Şeyhülislam Ebu Suud efendiye sual eder.

Kanuni Sultan Süleyman

El Sual;

Drahta ger ziyan etse karınca

Zararı var mıdır anı kırınca?

Şeyhülislam Ebu Suud Efendi (Müftü-ül Sakaleyn)

El Cevap;

Yarın Hakk'ın divanına varınca

Süleyman'dan hakkın alır karınca

Bu muhteşem cevap üzerine Kanuni Sultan Süleyman ağacın kireç ile temizlenmesine izin vermemiş ve karıncaların bile hakkını almamıştır.

Kalın sağlıcakla.

Recep YAZGANRecep YAZGAN