Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 22-01-2018 10:40   Güncelleme : 22-01-2018 10:40

Neseb Bağını Yeniden Kurmak

İman kardeşliği, Samsun’da '''Neseb bağını'' yeniden tesis edecek kişiyi sabırla bekliyor.

Neseb Bağını Yeniden Kurmak

Bu sebeple Cumhurbaşkanımızın  yetki verdiği Ak Parti il başkanı ve kuracağı kadro çok önemli!..

Geçmiş yaşanmış badireler ve tecrübeler Ak Parti’nin tabanını ve gönül verenleri hayal kırıklığına birçok yerde uğrattı.

Bu yüzden teşkilatta sorumluluk alan kişinin artık iğnenin deliğinden ikinci defa geçmemesi için teenni ile hareket etmesi gerekiyor. Sonradan hayıflanıp ona buna suç atıp bu vebalin sorumluluğundan kurtulamayacağını herkes iyice bilmeli.

Bu ağır vebalin hassasiyetlerine dikkat elzemdir. Kimse bu hususu oldu bittiye getirmemelidir. Dünyalık taht ve baht kavgaları iman kardeşliğini hep zedeleye gelmiş hep öylede davam ede gelmiştir. Bu kavgalara artık kimsenin vakti de yoktur, karnı da toktur. O kavgalar kuzgun kargaların işidir.

Akıl başta iken işin sonunu önceden görmek er kişinin karıdır. Teşkilatı sevk ve idare edecek yani sorumluluğu taşıyacak kişinin teşkilatın nabzını önce çok iyi anlaması bilmesi gerekiyor. Teşhisini ona göre koyması gerekiyor. Yaralara merhem olması gerekiyor. Keza yaraya merhem olmayacak teşhis ve tedavinin bünyede kangrene dönüşmesi pek muhtemel. Bu yaşanmış çokça tecrübe edilmiştir. Artık gerçek tabanı temsil edecek anlayış bu dönemde teşkilatta yerini bulmalıdır.

Küstürülenler, dışlananlar, yolun kuruluşundan günümüze emeğini malını mülkünü ve geçmişini dahi canını bu yola vakfetmiş ancak, unutulmuş, bir kenara itilmiş, küçümsenmiş veya itibar suikastına maruz bırakılmış sahip çıkılmamış o kadar çok dava arkadaşlarımız var ki ciddi anlamda vakurla görev bekliyorlar.

Milli görüş tabanından gelen bu misyonun oluşumunda ciddi katkıları olan canla başla çalışan bu arkadaşlarımız maalesef içerideki kendini imtiyazlı ve zengin gören veya bir şekilde içimize gizlice sızan menfaatkar ve onların hain yandaşları tarafından tasfiye edildiği gün gibi aşikardır. Onlar yeni oluşumda unutulmamalıdırlar. Artık zaman bu dava ve yol arkadaşlarımıza iade-i itibarlarının verilme zamanıdır...

Tüm il ve ilçe teşkilatlarında geçmişte yaşanılan olaylar, çok kişinin bağını teşkilatlardan ve birbirlerinden bağlarını kopartmış bu anlaşmazlıklar yüzünden, birçok kişi tefrikaya düşürmüştür. İman kardeşliğinin neseb bağı zedelenmiştir. Bu kişiler tespit edilmeli ve bağları yeniden tesis edilmelidir. Gaibe iman edenler, imana ve tevhide itibar ederler.

Bu bağı kuracak olgun bir nefis yani bir mütekâmil bir nüfus gerekmektedir. Ki herkes bu sonuçtan memnun olsun, mutlu olsun, barış olsun da, Allah da ondan razı olsun. Ancak bu nüfus bildiğimiz Medeni kanunun tanzim ettiği nüfus değildir ve ona asla benzemez. Bu nüfusu ancak gönül sahibi olanlar, davasında samimi sıddık olanlar anlar bilir ve sağlayabilir.

Fazla söze hacet yok. Kanaatimiz âcizane, fakiranedir. Bu yola gönül veren, tefrikaya düşmüş neseb bağları, iftira ve itibarsızlık suçlamaları ile kötü zanla töhmet altına düşürülmeye çalışılmış yol arkadaşlarımızın iman kardeşliğini yeniden tesis edecek bir il yönetimin oluşumunun gerçekleşmesi, Kibirlileri ve onların iştahlı taraftarlarını hakikatte çok üzecektir. Ama kimi sevindirecektir bunun cevabını arif olan kişi anlar. Şimdiden yeni il başkanımızın Samsunumuza Hayırlar getirmesi temennisi ve duasıyla.

Yol mukaddes dava mukaddestir. Kusurlar ise bizedir. Yegane kusursuz, güç ve kudret sahibi olan kainatın sahibi Rabbimiz Allah'tır. Mülk onundur. Hüküm onun!..

Baki selam.

Ahmet Düzgün

adminadmin