Ekonomi
Giriş Tarihi : 06-06-2017 12:11   Güncelleme : 06-06-2017 12:11

Network Marketing Sisteminde Başarılı Olma Yolları

Network Marketing Sisteminde Başarılı Olma Yolları

Network Marketing Sisteminde Başarılı Olma Yolları

Network marketing firmaları içerisinde  nasıl başarılı olunur diyenler için başarının sırrı kendinizdedir. Başarılı olmanın bir çok yolu var bunlardan ilki başarı için öncelikle işinizi sevmeniz ve çalışmaya istekli olmanız gerekiyor. Network marketing işine girdiyseniz bu işte düzenli olarak çalışmalara başladığınızda başarısız olmanız zordur. Yinede başarının öncelikli sırrı doğru firma seçimidir. Network marketingde başarıya ulaşmak için ne kadar zamanda ne kadar başarıya ulaşacağınız sistemine dahil olduğunuz firmayla doğru orantılıdır. Bu işte bir numara olmayı başarmış ve ünlü bir markada başarılı olmamanız için bir sebep bulunmuyor. Başarı sıralamasında 50 numarada yer alan bir firmanın ürünleriyle kazanacağınız başarı aynı sıralamada olmayacaktır. İşte bu nedenden dolayı gireceğiniz sistemi enine boyuna araştırmanız gerekir. 

Network Marketing Davet Nasıl Olmalı

Network marketing işine girdikten sonra heyecanla işinizi genişletmek için başkalarına da anlatma ihtiyacı içinde olursunuz. İlk yapacağınız işlem sıcak Pazar olarak tabir edilen yakın çevrenizdekilere anlatırsınız. Network marketing eğitimleri ve davet metinleri öğrenerek sektörün işleyişini daha iyi anlatır hale gelirsiniz. Çünkü network marketing yönteminde işin en önemli konusu davet etmektir. İşinizi birilerini anlatmadan onları işe katmadan bu işiniz yürümez. Sayı işi olan sistemde ne kadar çok davet ederseniz ve sunum yaparsanız o kadar işiniz büyür ve davet etmek o yüzden çok önemlidir. Davet ederken yapılacak en büyük hata bir işe başladığınızı ve kısa sürede zengin olacağınızı söyleyerek onları yanıltıcı bilgi verdiğinizde siz daha sözünüzü bitirmeden belirlediğiniz aday ben bu işi biliyorum daha önce buna benzer şeyler duydum diyecek ve siz daha sözünüzü bitirmeden olumsuz yanıt alacaksınız. Davet ederken yanlış uygulamalar yerine adaylarınıza heyecanlandıran tarzda yeni projede yer aldığınızı ve projenin çok önemli olduğunu hissettirin. Adayınız heyecanınızdan etkilenmeli, aday çok fazla bilgi isterse telefonda veya ayak üstü konuşulacak konular olmadığını söyleyin ve ona yarım saat ayırması gerektiğini söyleyin. Ses tonunuzun iniş çıkışlarını kontrol ederek davetinizi yapın.

Network Marketing İşinde Eğitim Şart Mı?

Network marketing eğitimleri bu işte başarı sağlamak ve karşınızdaki kişiyi etkileme ve onları da işin içine en iyi şekilde davet edebilmenizi sağlar. Takım olarak çalışabilmek için eğitimlerden faydalanmak gerekir. Ticari anlamda faaliyetlerin sürdürülebilmesi için pazarlama ilkelerinin öğrenilmesi gerekir. Eğitim almak satıcının efektif işlerde başarılı olabilmesi için önemlidir. Eğitimlerde spesifik olarak belli ürün grubuna yönelmek yerine faaliyetin global özelliklerinin öğrenilmesi için gerekli olacaktır. Kişi eğitimler sayesinde davranış bilimleri, reklam, pazarlama, ticaret gibi ciddi konularda eğitim alarak işinde başarılı olma yollarını öğrenmiş olur. Eğitimli kişiler satış ve pazarlama faaliyetinde diğer kişilerden daha başarılı hale gelir.

Network Marketing Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Network marketing dersi veren üniversiteler arasında Harward üniversitesi, Stanford Ticaret Okulu ve tanınmış diğer üniversitelerde ders olarak okutulur. Dünyada bulunan zenginlerin % 20’si Network Marketing sistemi sayesinde zengin olmuştur. Eğer sizde network marketing işine katılmak istiyorsanız sistem sizden giriş ücreti talep ediyorsa bu işten uzak durmanız tavsiye edilir. Başarılı sistemlerde katılım ücretsizdir ve bazıları ürün almayı şart koşsa da fiyatları piyasa seviyesinde olan ürünlerdir.     

Network marketing dini boyutu da sisteme katılmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Bununla ilgili sistemin haram olup olmadığı veya caiz olup olmadığı sorulan sorular arasında bulunuyor. Bu konuda kesin ve net bilgi bulunmamakla beraber haram mal satmadığınız ve sağlığa zararlı ürün tavsiye etmediğiniz sürece haram veya caiz olmayacağı söylenebilir. Bu konuda sisteme dahil olanlar hür iradesiyle karar verecekleri için ve sistemden istedikleri an koşulsuz şartsız ayrılabilecekleri için haram olmadığı görüşünde birleşenler de fazlasıyla mevcuttur.    

Network Marketing Tavsiyeleri

Network marketing dolandırıcılığı konusunda da kişilerin çok dikkatli olması ve piyasada adı sanı duyulmamış firmalara distribütör olmamaları gerekiyor. İnternet araştırma yapmanız bakımından size sonsuz fırsatlar sağlıyor. Sizi sisteme davet eden kişinin ve tavsiye ettiği firmayı iyiden iyiye analiz etmeniz ve sizden girişte ücret talep eden veya kredi kartı numaranızı isteyen kişilerden uzak durmanız tavsiye ediliyor. Doğru firma, doğru ürün ve seçeceğiniz doğru kişilerle bu işten kazançlı çıkabilir ve başarıyı yakalayabilirsiniz.  

adminadmin