Genel
Giriş Tarihi : 14-07-2018 08:52   Güncelleme : 14-07-2018 09:05

Nihat Yeşil: FETÖ İle Mücadele Eden Kişilere Karşı İdari Mobbing Ve Yargı Tacizi Yapılıyor!

Nihat Yeşil: FETÖ İle Mücadele Eden Kişilere Karşı İdari Mobbing Ve Yargı Tacizi Yapılıyor!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil;  FETÖ ile mücadeledeki hukuksal garabetleri gündeme getirerek, “15 TEMMUZ’UN” 2.yıl dönümünde,  Kamuda ve Üniversitelerdeki FETÖ mağdurlarının durumunu Meclis’e taşıdı.

CHP’li Yeşil, “Davalık yargı ile FETÖ mücadelesinin sağlıklı yürütülmesinin zor olduğunu ve ‘FETÖ’nün mağdur ettiği personelin halen daha mağduriyetlerinin devam ettiğini” ve FETÖ ile mücadele eden kişilere karşı idari mobbing ve “yargısal taciz” yapıldığını belirtti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e anlamlı dört dörtlük soru yönelterek;  FETÖ ile mücadelede ayak direten kaç hâkim ve savcı HSK’ya şikâyet edilmiştir dedi.

“İdare mahkemelerine ve Danıştay’a gönderilen ihraç dosyalarından kaç kişi hangi gerekçelerle tekrar işe döndürüldü?

Kamuya tekrar döndürülen bu kişilerden kaçı hakkında; eşzamanlı olarak savcılık şikâyeti yapılmış olup devam eden ceza davaları vardır?”

Haklarında cemaatçilik iddiası kapsamında savcılık şikayeti olan kaç kişiye, idari soruşturma bile başlatılmamıştır?

“FETÖ terör örgütü ile bağlantılı  vatandaş şikâyetlerinin kaçı  “kanuna aykırı şekilde”;  savcılar tarafından  ilgili kamu kuruluşlarına gönderilmiş ve bekletilen kaç  adet  şikâyet dosyası halen daha mahkemelere intikal  ettirilmemiş ve adli işlem görmemiştir?

15 Temmuz Hain Kalkışmasının 2. Yıl dönümünde; bu soruların muhasebesinin yapılması ve İktidarın kendisini samimiyet testinden geçirmesi artık zaruri bir hal almıştır. Dedi.

adminadmin