Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-12-2017 11:54   Güncelleme : 04-12-2017 11:54

Noel Yaklaşırken

Aziz, bizde evliya kavramının karşılığıdır. Aziz Nikola diye bilinen Noel Baba ile dün gece sabaha kadar messengerden yazıştık.

Noel Yaklaşırken

Noel hazırlıklarının nasıl gittiğinden filan bahsetti. Yaptığımız konuşmaların satır aralarından bahsetmek istiyorum.

Dedim "abi, sen İslam’dan önce yaşamamış mıydın? Dolayısıyla henüz Efendimiz Muhammed Aleyhisselamın tebliğinden önce yaşadığın için Müslümanlardansın. Bizim için bu kavram Allah'a teslimiyet gösteren, yaratılmış bütün insanların ortak adıdır. Sen Müslüman biri olarak nasıl karşılıyorsun yılbaşı veya Noel kutlamalarında yapılan kumar, içki, zina faaliyetlerini? Hele en büyük günah yalanken bu kadar yalanı nasıl utanmadan söylüyorsun? Yakışıyor mu sana? Sen evliya hükmünde bir adamsın. Ki ben senin için mevlid okutmayı bile düşünürken..."

Sorularımla Noel Baba'yı taarruza tabi tutmuştum. Onun cevapları ise "kem, küm, süklüm, püklüm" şeklinde kısa cevaplar halindeydi.

Türk ve dünya basınında şok haber hükmünde cevaplar vermeye başladı bir süre sonra.

"Yaw arkadaş. İnsanlar salaksa ben ne yapayım? Cahilseler benim suçum ne? Bir Allah'ın kulu sormuyor, Anadolu'da, Demre'de sıcak ortamda yaşayan birinin kürkler içinde kutuplarda gezinmesinin anlamı ne? Biraz merak etseler girseler googleye misal... sorsalar Noel efsanesi deseler... Öğrenecekler aslında yüzyılın başında bir cola firmasının reklam yıldızı olarak insanlara taktim edildiğimi. Ben asıl Noel Baba değilim. Benim asıl ismim Kapital Babadır. Ben bir algı yıldızıyım. Benimle dünya çocukları kandırılır. Alışveriş hırsı azdırılır. Saf Hıristiyanlar hadi bu ketenpereye gelirler de sormak lazım bu Müslümanlara ne oluyor peki?

Benim üzerimden kavramların içerisi boşaltılır. Yılbaşı kutlamaları masum ifadesi adı altında bilumum kepazeliklere ortam hazırlarım. Dünya insanlarını kapitalizmin müminlerine dönüştürürüm. Kendi değerlerinden uzaklaşınca da insanlar onların topraklarına demokrasi denilen kardeşimi gönderirim. Ben oyuncakla gelirim, o komplolarla, hatta bombalarla... Ben çocukların üzerinden masumca işgal ederim bütün değerleri. Değersizleşince de toplumlar artık bizim kölelerimiz olmaya itiraz etmezler."

"Ho ho ho" diye ara ara konuşmasını bölüyordu Kapital Baba. Hazır itiraflar başlamıştı. Ara ara yine geyiklerinden, kızak arabasından filan bahsetse de beni ilgilendiren konulara temas etmesi için gevezeliğine de ses çıkartmadım. Hele o koca göbeğiyle bacalardan nasıl indiğini anlatıyordu ki...ki kendi yalanına bile kendisini inandırmaya başlamıştı. Ülen dedim içimden, "doğalgazlı evlerin bacası yok. Buna nasıl bir yalan uyduracaksın?"

Uzun uzun yazıştık Noel Baba'yla... Pardon Kapital Baba'yla...

"Yahu Fehmi" dedi. "Hadi ben palavrayım. Bana çocuklar bile inanmıyor. Büyüklerin salakça bir fantezisiyim. Ama ya sizin ülkede bizimkilerin peydahladığı ağlak ihtiyara nasıl inandınız siz ülke olarak? Yıllarca hepinizi nasıl kekledi ama? Bak herifin yediği herzeleri bir bir sıralayayım sana, aklın şaşar. Hocaefendi diye bu büyük palavracıya nasıl kandınız?

ve maddelendirdi bir bir gerekçelerini;

Takiyyeye razı olup itiraz etmeyenler,

●Alkol ve zinaya fetva verilmesine itiraz etmeyenler,

●Muhammed'siz ezana itiraz etmeyenler,

●Başörtüsünün furuat/teferruat olmasına itiraz etmeyenler,

●Eşlerinin tesettürü terk emrine/fetvasına itiraz etmeyenler,

●Soru çalmaya/kul hakkı yemeye itiraz etmeyenler,

●Makam ve mevki için imandan taviz vermeye itiraz etmeyenler,

●Ahlaksız kaset kumpaslarına itiraz etmeyenler,

●İslami Cemaat ve Tarikatlara yapılan itibar cellatlığına itiraz etmeyenler,

●Dinler arası diyalog denilince itiraz etmeyenler,

●Yalana, tezgaha, iftiraya, tuzağa, kumpasa fetva verilince itiraz etmeyenler,

●Yahudi ve Hristiyanları cennete koyunca itiraz etmeyenler,

●Peygamber Efendimizi (sav) kamyon kasasına bindirince itiraz etmeyenler,

●Cebrail (as) Parti kursa oy vermem, Peygamber (sav) gelse dinlemem deyince itiraz etmeyenler,

●Zekat, fitre, kurban ve sadaka paraları ile medya ve siyasi faaliyet yapılmasına itiraz etmeyenler,

●28 Şubat'ta tanklar Müslümanların adeta üzerinden geçerken cunta ile ittifak yapılmasına itiraz etmeyenler,

●Türkçe dilinin tebliğini; İslam tebliğinin önüne geçirilmesine itiraz etmeyenler,

Mavi Marmara Şehitlerine taziye mesajı yerine katil İsrail'e avukatlık yapılmasına itiraz etmeyenler, elbette inanırlar bana... Ben Noel babayım.

Babalara geliyorsunuz düşünmediğiniz, akletmediğiniz için. Akıllarınızı kiraya verdiğiniz için.

Çünkü siz çocuklarınızı batının kahramanlarıyla yetiştiriyorsunuz. Onlar Batman'a da, Süperman'a da, Örümcek Adam'a da inanır hale geldiler.

Sor bakalım çocuklara, bana mı inanıyorlar, yoksa Nasrettin Hoca'ya mı?

Altın Nesil yetiştireceğim diye asrın yalanını söyleyen Pensilvanya canavarına inanan toplumunuzun Noel Baba'ya inanmasını neden tuhaf karşılıyorsunuz ki?

Neyse... Rabbiniz sizi affetsin!"

Kapital Baba'yla yarın yine yazışacağım. Bana Rıza Zarrab ile Pizzagate skandalı arasındaki ilişkiyi anlatacağını söyledi. Vakit bulursam o görüşmenin notlarınıda size aktarırım.

Sahi bu yazıyı sonuna kadar kimler okudu?

Fehmi Demirbağ

adminadmin