Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 16-02-2018 15:25   Güncelleme : 16-02-2018 15:25

Numan Kurtulmuş Bey'le Görüştüm

Numan Kurtulmuş Bey'le Görüştüm

"Zorunlu olmadan sorumlu olmayı öğretmeliyiz nesillerimize!"
Bu başlık altında bir konuşma yaptı Kültür bakanımız.
Bu sene içerisinde çekilecek diğer film projelerimizin imza törenini "Kudüs ve Endülüs" isimli 3d animation filmimizin galası sonrasında gerçekleştirdik. Elhamdülillah Amerikan Hollywood'unun kalitesinde yaptığımız sinema filmimiz pek beğenildi.
Bu sene içerisinde ise 5 ayrı projeyi hayata geçireceğiz. Malazgirt Destanını anlatacağımız Alparslan filmi, Tarık Bin Ziyad'tan, Beni Ahmer Emirliğiyle birlikte yıkılacak olan "Endülüs" filmi, Plevne Savunması, Zenci Musa ve Nuri Demirağ'la ilgili "İstikbal Göklerdedir" filmi ilk planda yapacağımız işler. Hamdolsun biz de hikaye çok. Onun için Amerika gibi uyduruk hikayelere ihtiyacımız yok. Al Türk-İslam tarihinden sıradan bir kişiyi onun hikayesi gavurun Süperman'ına beş basar.
Kültür Bakanımız Numan Bey'in morali bozuktu. "Hayırdır abi" dedim, bir ara bir boşluk yakaladığımda. "Afrin' mi abi" dedim moralini bozan şeyin ne olduğunu öğrenmek için.
"Yok be Fehmicim" dedi. "Elhamdulillah Peygamber Ocağı ordumuz vazifesini başarıyla gerçekleştiriyor. Benim moralimi bozan basına da yansıdığı kadarıyla görüyoruz ki çocuklara yapılan tecavüz ve ensest olayları midemi bulandırıyor. Sorumluluğumuz çok ağır. Cahil bırakılmaya çalışılan gençlerimiz arasında deistlik sapkınlığına karşı da, lgbt' ye de, uyuşturucu müptelalığına da savaş açmalıyız. Dindar ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek zorundayız. İnsanımızı laboratuarlara sokmalıyız. Bizi yok etmeyi hedeflemiş yapıların farkına varmamız lazım. İlkesiz siyasetin, vicdanı örtbas eden eğlence kültürünün ve hazcılığın, çalışmadan-emeksiz zengin olma düşkünlüğünün, bilgi yüklü ama karaktersiz ve kişiliksiz kimliklerin, ahlaktan yoksun iş dünyasının...hassaten abdestli kapitalizmin, insan ve hakikat şuurunu alt etmiş merhametsiz ve aldatan bilimin, özveriden yoksun şirke dayalı bir din anlayışının bertaraf edilmesi gerektiği düşüncesindeyim.
Bu konu en az askeri meseleler kadar önemli. Beka sorunumuzun en önemli kısmını yozlaşan insan kalitemiz ve eksikliğini hissettiğimiz gençliğimizin sorunları ve bu hususta alınması gereken tedbirler oluşturuyor."
Bakanımıza hak vermemek mümkün mü? Din bezirganları kafaları karıştırıyor; kimi şehidlik makamını hafife indirgiyor, kimi namaza bile gerek yok diyor...Çıplaklığı normalleştirerek Allah'ın ayetlerini havada uçuşturan Mr. Adnan'a varıncaya dek bir sürü nifak adamlar arz-ı endam etmekteler.
"Bakanım müsterih olun. Diriliş başladı. Misal, biz naçizane Sancaktepe belediyesiyle mütedeyyin sanatçı yetiştirmek için, Türkiye' de bir ilk... Çizgiroman okulu açıyoruz. www.cizgiromanokulu.com dan ilgililer bize ulaşabilirler. Çocuk Edebiyatı açısından önemli bir adım attık. Hakeza dindar ve ahlaklı nesil için tam 19 kitaplık bir gençlik seti hazırladık. En ufak fırsatta gençlerle buluşuyor, "Erdemli Gençlik" seminerleri veriyoruz. www.eforyayinevi.com sitesinden çok komik fiyata kitaplarımızı okurlarla buluşturuyoruz. Bakın bizim, Herotürk projemiz var. Gençlerimizi kendi değerlerimizle yetiştirmenin gerekliliğine işaret ediyoruz. Afrin’de sıcak savaşı yaşarken ekonomik, bilimsel ve kültürel savaşın önemine dikkat çekmek için makaleler bile kaleme alıyoruz.
Sayenizde, bir halk okulu olan sinemaya verdiğiniz destekle inanın milli kültüre çok önemli bir ivme kazandıracağız."
Bakanın Reis'in bana verdiği "Kültür Kuvvetleri Komutanlığı" makamının ülkede büyük bir boşluğu doldurduğunu bir kez daha teyid ederek nefsimi okşadı.
Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri kadar önem arzeden Kültür Kuvvetleri Komutanlığının bana yüklediği sorumluluğun bilincinde olduğumu ben de kendsine deklare ettim.
"Bakanım ülke nüfusunun 25 milyonu 12 yaş altında çocuklarımızdan oluşuyor. Genç bir ülkeyiz. Çocuk ve genç merkezli düşünceler üretmek zorundayız. Malum gençlik varsa, gelecek var! Gençliğimizi kendi değerlerimizle yetiştirmediğimiz için parazit yapılanmalar toplum vücudumuzu işgal etmekte. Fetö, Pekaka, Dhkpc, İşid gibi yapılar bu boşluğu bundan dolayı değerlendirmekteler. Hele ki kültürel işgalimizin buna zemin hazırlaması tehlikenin boyutunu daha da artırmakta.
Numan abi, müsaade ederseniz... Siz, Reis, Aile Bakanımız, Eğitim Bakanımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızla önümüzdeki hafta bir toplantı yapalım. Bir neşter vuralım artık bu kanserli yapıya. Bu gidişle hem sizin hem bizim daha çoook moralimiz bozulur, daha çok çocuk tacizi olaylarına şahid olur dururuz."
Numan abi Karunlaşmanın, Belamlaşmanın, Firavunlaşmanın, Nemrutlaşmanın üzerine bir senaryo hazırlasan da filmini çeksek diye bir tembihte bulundu.
"Abi bu görüşmemizi yazıya dökeyim mi" dedim. "Paylaşayım mı sevgili halkımızla!?"
"Ah be Fehmicim! Hiç bir şeyin gizli kalmayacağı aşikar değil mi? Paylaş... Hem bilirsin ki mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar da paylaştıkça azalır!"

Fehmi Demirbağ

adminadmin