Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-05-2019 13:00   Güncelleme : 28-05-2019 13:32

ODA TV Muhabiri Bülent Karslıoğlu’ndan Cemil Deveci’ye hodri meydan, İspat edemeyen alçaktır!

ODA TV Muhabiri Bülent Karslıoğlu, “Atakum Belediye Başkanı neden sessiz. Yoksa o iddialar doğru mu” başlıklı bir haber yaptı.

ODA TV Muhabiri Bülent Karslıoğlu’ndan Cemil Deveci’ye hodri meydan, İspat edemeyen alçaktır!

Haberin sosyal medya paylaşımına Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin, “Belediyelerden beslenenler tek tek uç veriyorlar. Başka kapıya..” şeklinde karşılık vermesi fitili ateşledi.

Bunun üzerine ODA TV Muhabiri Bülent Karslıoğlu, Cemil Deveci’ye, “hodri meydan, ispat edemeyen alçaktır başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte Karslıoğlu’nun o yazısı;

Mevlana’nın meşhur bir sözü vardır, “Suskunluğum asaletimden gelir” diye.

Fakat yerel yöneticilerin filozoflar gibi suskun kalması beklenemez.

Gazetecilerin, haber çalışması yaparken en çok karşılaştıkları sorunlardan biri atanmışların, basının soruları karşısında “Memurum, konuşamam!” olmuştur.

Yani bu topraklarda asaletinden sustuğunu söyleyen de olmuştur memur olduğu için sustuğunu söyleyen de.

Fakat bizim meselemiz düşünürler ya da atanmış devlet memurları değil.

Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’den Samsun’da belediye başkanı seçilen bir hukukçunun neden sessiz kaldığını sorgulamamızdır.

Hatırlayalım, televizyonda iktidar partisi ile birlikte popüler olan bir kadın spiker 31 Mart seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Eğer kazanamazsınız..” ile başlayan bel altı soru sorduğunda Kılıçdaroğlu özetle; birçok büyükşehir’de CHP’nin kazanacağını ve bunu kutuplaşma ile değil halka, yapılan yolsuzluk ve israfları anlatarak yapacaklarını söylemişti.

Keza seçim sonrası CHP kutuplaşma siyaseti yerine, devraldığı belediyelerdeki yolsuzluk ve israfı anlatma yoluna gitti.

İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir yöneticiye üç arabanın düştüğünü ve belediyede binlerce makam aracının keyfi olarak verildiğini söylediğinde Türk halkının gözleri fal taşı gibi açılmıştı.

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş da tüm ihale yolsuzluklarını ortaya koyarken, halefi AKP’li Belediye Başkanı Melih Gökçek’in giderken belediyenin zırhlı makam arabalarını da götürdüğünü açıkladığında, usulsüzlüğün ötesinde, açgözlülük boyutu da, “Bu kadar olmaz” dedirtmişti.

Bizler de Atakum Belediyesi’nden böylesi açıklamalar bekliyorduk.

Çünkü yapılan usulsüz harcamalar, yandaş kayırmaları basına yansıyordu ve bu haberlerin çoğunu ben yapmıştım.

Arşivler ortada. Merak eden hem Analiz Gazete’ye hem de Odatv arşivlerine girip bakabilir.

Atatürk Şehri Samsun’da CHP’den bir aday belediye başkanı seçildi.

Haklı olarak geçmiş dönemde yapılan yolsuzluk ve israfları açıklamasını bekliyorduk.

Ses çıkmıyordu.

Nihayetinde, “Cemil Deveci neden sessiz?” diye bir soru sorduk.

Hoppala, cevap vermek ya da en azından şu an geçmişe yönelik araştırmaların bitmediğini, her şey netleşince Atakum Belediyesi’nde önce ki dönemde yapılanların açıklanacağını söylemesini umuyorduk.

Fakat çok ilginç bir şey oldu.

Şaşırdık!

BU ŞEREFSİZLİK DE SENİN ÜZERİNE KALSIN

Bir CHP’li belediye başkanı, “İktidar partisinden devraldığınız belediyede neler yaşanmış bilelim” diye sorup haber yapan şahsıma, utanmadan, yüzü kızarmadan, edepsiz bir ifadeyle, haberin yayımlandığı sosyal medya platformu üzerinden “Belediyelerden beslenenler tek tek uç veriyorlar. Başka kapıya” diye yazdı.

Bu dili halkı millet-zillet, terörist, şimdi de hırsız diyen iktidar partisi temsilcilerinden biliyorduk. Ama Cemil Deveci adlı belediye başkanı elindeki dosyaları açıklamak yerine bunu sorgulayan gazetecinin şerefine laf etti.

Samsun’da iktidar partisinin temsilcisi belediye başkanları ve vekilleri ile ilgili onlarca haber yaptım. Hiçbirinden böylesi bir üslup görmedim.

Hele hele Samsun’da bağımsız gazetecilik yapmaya çalışan ve üç yıldır kimsenin iş vermediği bir gazeteciye bırakın böyle bir şey söylemek ima etmek bile en açık tabirle namussuzluktur.

Buradan açıkça çağrı yapıyoruz: Eğer senden önce Atakum Belediyesi’nden şahsım ya da internet siteme kesilmiş bir fatura varsa açıkla.

Bu şerefsizliği yine bu siteden yazıp kendimizi ifşa edelim.

Yok eğer bunu ispatlayamaz, attığın iftira ile kalırsan bu şerefsizlik de senin üzerine kalsın.

Bülent Karslıoğlu

adminadmin