Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-04-2017 09:08   Güncelleme : 27-04-2017 09:08

Öğrencilerden Canik'e Vizyon Gezisi

Canik Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle geliştirilen "Gelecek Vizyonum" projesi devam ediyor. Yakakent, Salıpazarı, Havza ve Vezirköprü'den gelerek Samsun'u gezen öğrencileri ağırlayan Başkan Osman Genç, öğrencilere Gelecek Vizyonu'nu anlattı.

Öğrencilerden Canik'e Vizyon Gezisi

Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ufkunu açmak ve yaşadıkları şehri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Samsun'a gelen öğrenciler, önce şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Vizyon Sohbetleri'nde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, öğrencilerden vatanlarına ve millete faydalı bireyler olmalarını istedi.

'GENÇLERİN MİSYONU ÖNEMLİ'

İletişim çağında 21. yüzyılı algılamanın önemine işaret eden Başkan Genç, "21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Dünyada şimdi şehirler, hatta şirketler yarışıyor. Şirketler yarışta bir adım önde olmak için kendini yenileyen, gelişmeye açık gençleri tercih etmektedir. Sürekli kendinizi yenileyin ve geliştirin. Ancak bunların yanında gençlerimizin temel insani değer ve erdemlere karşı duyarlı olmaları, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusuna sahip çıkmaları ve ülkenin geleceğinde üstlenecekleri misyon çok önemli" dedi.

'DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN'

Eğitime önem veren ve eğitime yatırım yapan toplumların her zaman ileride olduğunu dile getiren başkan Genç, "Bir toplumun huzurlu ve sağlıklı bir şekilde iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan gelişebilmesi için eğitime ve gençlere iyi yatırım yapması gerekir. Biz de Canik Belediyesi olarak, sorumluluğumuzda olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Çünkü yerel yönetimlerin görevi, bir şehri maddi ve manevi olarak inşa etmektir. Sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

GENÇLER İÇİN PROJELER

Gençler adına ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Hazırladığımız "Hayatın Renkleri Geleceğin Aydınlık Gençleri" projemizle şimdiki Cumhurbaşkanımızdan Başbakanlığı döneminde ödül aldık. Siz gençlerimiz için yeni belediye binamızda Akademik Belediyecilik Birimi kurduk. Yine fikir üreten, buluş yapan gençlerimize destek vermek amacıyla Proje Geliştirme Birimi oluşturduk. Gelin, buralardan faydalanın. Aile Okulumuzda, sağlıklı aileler oluşturmak adına evlenecek olan gençlerimize Evlilik Öncesi Eğitim veriyoruz. Ayrıca şehrimizde bir ilki gerçekleştirerek Samsun Gençlik Çalıştayı'nı düzenledik" şeklinde konuştu.

'VATAN VE BAYRAĞINI SEVEN GENÇLİK'

Bu topraklarda Türk milletinin güçlü olmasını istemeyenlerin olduğuna da dikkat çeken Genç, şunları söyledi: "Dolayısıyla başta siz gençlere ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Millet olarak uyanık olmalıyız. Öncelikle kendimizi iyi yetiştireceğiz ve sürekli okuyacağız. Bütün alanlarda birikimli olacağız. Her şeyin ötesinde Allah'ı, Kuran-ı Kerim'i, vatanımızı ve bayrağımızı seveceğiz. Gençlerimiz milli ve manevi değerlerimize ne kadar sıkı sıkıya sarılırsa, toplumumuz ve ülkemiz de o kadar güçlü olur" ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYİ İNCELEDİLER

Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi.

Samsun’un merkez dışındaki 13 ilçesini kapsayan ve toplam 2 bin öğrencinin yer alacağı proje kapsamında Bandırma Vapuru, Kurtuluş Yolu, Kent Müzesi gibi Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Canik Belediyesi’nde de incelemelerde bulundu.

 

adminadmin