Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 26-12-2017 13:37   Güncelleme : 26-12-2017 13:37

Öğretilmiş çaresizlik! Alıştırılmış başarısızlık!

Üzgünüz; Başarısızlığa alıştırıldık! Ama içimizi acıtıyor... Üzgünüz; Çaresizlik öğretildi! Ama elimizden bir şey gelmiyor...

Öğretilmiş çaresizlik! Alıştırılmış başarısızlık!

Yıllardır ümitle sezona başlıyor  ama  hep hüsran yaşıyoruz  ve küçük başarılarla mutlu olmaya çalışıyoruz. Hep üzülüyoruz, hayallerimiz tabiri caizse hep suya düşüyor.

Aslında isim isim bakıldığında alınan oyuncular kalitesiz diyemeyiz. Ama bana göre hem Alpay Özalan hem de Engin İpekoğlu oyuncularla uyum sağlayamadı ya da yönetimsel sıkıntılar vardı bu sahaya yansıdı bundan dolayı hocaların takım üzerinde etkisi olmadı.

Engin İpekoğlu; Hoca olamayacak kadar iyi niyetli bir insan, inanıyorum ki yendiğimiz takımların durumuna da üzülüyordur! Millet kahvehanede kağıt oynarken bile Engin hocanın  maçta ki hırsından fazla hırslı ve istekli oynuyor. Televizyonda spor programı yorumcuları bile daha heyecanlı ama Engin hoca adeta süt dökmüş kedi misali sessizlik içerisinde maçı izliyor. Engin hocanın bu isteksiz hali maç önü röportajında da hissediliyor.                                                                                          

Tabii ki isteksiz hocanın oyuncusu da isteksiz oynuyor ve maçı farklı kaybediyoruz.                                          

Engin hoca Eskişehir maçından sonra Eskişehirli oyuncuların paralarını alamamış olması bizi olumsuz etkiledi demişti. Şimdi de bizim oyuncularımız paralarını alamadığını açıkladı bu seferde bu durumdan bizim oyuncularımızın etkilendiğini söyleyerek aslında bu işin altından kalkamayacağını itiraf etmiş oldu. Maçta ki durumumuzu  özetlersek Samaras’ın ayakta duracak hali yok, Samaras buna rağmen ayağına gelen topu pas vermek yerine saklamaya çalışınca  4 ve 14 dakikalarda kaptırdığı toplar Allah’tan kalemizde tehlike oluşturmadan bertaraf edildi. 

Samaras’ın güçsüz oluşu takımımızı adeta on kişi oynuyormuş gibi yaptı.

Ümraniyesporlu oyuncular maç 4-2 lehlerine iken bile bizim defans oyuncularına baskı yaparak olumlu top kullanmalarına izin vermediler.

Samsunsporlu oyuncular ise bırakın önde baskı yapmayı orta sahada bile doğru dürüst  pres yapamadılar. Samsunsporlu oyuncular güçsüz, Samsunsporlu oyuncular isteksiz.

Muhammet Beşir’in golü için kolay diye düşünenler yanılıyorlar çünkü şut sertliğinde gelen topa ofsayda düşmeden vurabilmek öyle kolay bir iş değil.                                                                                                    

Samaras’ın golü ise kendisi dahil herkesi şaşırttı, adamın gole sevinecek gücü bile yok.                                                

Devre bitti Perşembe günü kongre var Samsunspor tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşıyor.                           

Yönetim çıkmaz ise kayyuma kalırız diye endişe ediyorduk ama artık ne olacaksa olsun, belki de kayyum daha hayırlı olur. Yeni yönetim gelirse bana göre transfer tahtasının durumuna göre yani tahta açık olursa hoca ve 2 elin parmaklarını geçmeyecek kadar oyuncu hariç hepsini göndermeli şayet tahta kapalıysa bile yabancıların tamamını gönderilmeli. Yabancıların sahada olmaları olmamalarından daha sıkıntılı. Şayet tahta kapalı olursa Ramazan Övüç’ü geri getirilmeli.                                                                                        

Bu takım yabancı oyuncusuz kesinlikle daha  iyi sonuçlar alacaktır. Şayet tahta kapalı olur yabancıları ve hocayı gönderirsek mevcut kadro ve altyapı hocasıyla daha iyi sonuçlar alırız. Bundan ötesi olur mu? Bu yönetim çok yıprandı, bu yönetim devam ederse olmaz başka bir yönetim çıkar mı onu da kongrede göreceğiz ama yeter artık boynumuz bükük dolaşmaktan bıktık, usandık!

Adnan Öz

adminadmin