Genel
Giriş Tarihi : 14-11-2018 10:33   Güncelleme : 14-11-2018 10:33

Öğretmen Yetiştirme Programları YÖK’te masaya yatırılacak

Öğretmen Yetiştirme Programları YÖK’te masaya yatırılacak

Türk yükseköğretim sisteminde mevcut olan sorunları, bu sorunların çözümünde katkı sunabilecek ilgili kurumların yöneticileriyle, YÖK'te düzenlenen toplantılar devam ediyor.

Bilindiği üzere “Yeni YÖK”, yükseköğretim ile ilgili politikaları üretirken, Türkiye’nin her tarafındaki üniversitelerden üst düzey yöneticiler, dekanlar ve öğretim üyelerini Yükseköğretim Kuruluna davet ederek ilgili Bakanlarımızla karşılıklı konuşabilme imkânına sahip olabilecekleri toplantılar düzenliyor.

Bu toplantılarda fakültelerin mevcut durumlarını, bu fakültelerin yöneticileri ve akademisyenleriyle etraflıca ele alıp, eğitim kalitelerinin artırılması ve standartlarının yükseltilmesi konularında bütün paydaşlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuluyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında düzenlenecek olan toplantıda Eğitim Fakültesi Dekanları, bölüm başkanları ve akademisyenlerle buluşacak.

YÖK’te gerçekleştirilecek olan toplantıya, üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin Dekanlarının yanı sıra Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürleri, ilgili bölüm başkanları ve öğretim üyeleri katılacak.

Toplantıda ülkenin eğitim odaklı strateji ve politikalarının Milli Eğitim Bakanı tarafından ilgili akademik birim yöneticileri ile paylaşılması, bu konuda üniversitelerin yöneticilerinin görüşlerinin alınması, geleceğe yönelik akademik süreç odaklı neler yapılabileceğinin etraflıca istişare edilmesi planlanıyor.

Toplantıda ayrıca Türkiye’deki eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinde verilen eğitiminin niteliği ile bu fakültelerde bulunan öğretmen yetiştirme programları da ele alınacak.  

Toplantının başlangıcında gerçekleştirilecek olan açılış konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Selçuk ve YÖK Başkanı Saraç tarafından, MEB ile YÖK arasında öğretmen yetiştirmeye yönelik olarak sürdürülen koordinasyon ve iş birliği kapsamında, “Uygulama Öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim ve Öğretim Kurumlarında Yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Koordinasyon ve İş Birliği Protokolü” imzalanacak.

Toplantı 14 Kasım 2018 Çarşamba günü Saat : 13.30’da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Konferans Salonu,  Bilkent / ANKARA’da gerçekleştirilecek.

adminadmin