Eğitim
Giriş Tarihi : 21-11-2013 12:07   Güncelleme : 21-11-2013 12:07

ÖĞRETMENİ VEFATINDA ANMAYANLAR GÜNÜNDE DE ANLAYAMAZ

”Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü öğretmene ve ilme olan vefayı göstermektedir.

ÖĞRETMENİ VEFATINDA ANMAYANLAR GÜNÜNDE DE ANLAYAMAZ
13 kasım 2013 çarşamba akşamı  geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden  Şehit Onbaşı  Yücel Ünsal  İlköğretim Okulu  Fenbilgisi öğretmeni  Kenan Kaya  46 yaşında  toprağa verildi.
 
Kaya'nın  cenaze törenine meslektaşları ve çok sayıda yakını , sevenleri ve öğrencileri katıldı.

Ancak; ne görev yaptığı  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ne de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir amirin katılmamasına Eğitim Bir Sen Samsun Şube yönetimi tepki gösterdi.

Eğitim Bir Sen Samsun Şubesi’nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“Bu bir vefasızlıktır. Bu vefasızlığı kabul etmek mümkün değildir.Açılış törenlerinde boy gösteren açılış komisyonu gibi çalışan zatlara soruyoruz.Sizler  için”Vefa “ İstanbul’da bir semt adından başka  bir anlam ifade ediyor mu?O gün daha önemli hangi işiniz olabilir ki.

 "Öğretmen arkadaşımıza  vefasızlık yapılmıştır"

 Kenan  Öğretmen’e sağlığında gösteremediğimiz  vefayı bu satırlarla göstermek istiyoruz. Onu bir rol model olarak hayatında örnek alan, onu hep seven, her vesileyle anan, hiç unutmayan ama ona sevdiğini, özlediğini hiç söyleyemeyen ve gösteremeyen meslektaşları adına  samimiyetimizle O’na muhabbetimizi, hürmetimizi  arz ediyoruz.

Öğretmenler hayat kurtarmazlar; hayat kurarlar...

Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenin tek isteği hak ettiği saygıyı, ilgiyi, değeri görebilmektir.

Ömrünü, kötülüklerin anası olan cehaletle mücadeleye adayan, insanla ilgilenmek gibi ciddi ve önemli bir görevi ifa eden eğitimin temel unsuru öğretmenlerimize yapılan vefasızlığı haykırıyoruz.
adminadmin