Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2015 17:00   Güncelleme : 31-08-2015 17:00

OKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Samsun'da yapıldı

SAMSUN (AA) - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Samsun'da gerçekleştirildi

OKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Samsun'da yapıldı

SAMSUN (AA) - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Samsun'da gerçekleştirildi.

Amasya Valisi ve OKA Dönem Başkanı İbrahim Halil Çomaktekin başkanlığında OKA toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tokat Valisi Cevdet Can, Çorum Valisi Ahmet Kara, ticaret ve sanayi odası başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

  Çomektekin, burada yaptığı konuşmada, OKA'nın bölgede başta kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal ve ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgenin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimi sürdürmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü anımsattı.

Çomaktekin, 2016 yılında Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde yapılacak kamu yatırımlarını değerlendirerek, "İllerdeki yatırım tekliflerinin hazırlanması, uygulanması, izlenmesi, ödeneklerin zamanında ve amacına uygun olarak kullanılması için kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasını temin etmek amacıyla bölgemizin 4 ilinde 2016 yılında yapılacak kamu yatırımlarını ve bunların TR83 Bölge Planı olarak kabul edilen Yeşilırmak Havza Gelişim Planına uygun olup olmadıklarını değerlendireceğiz" dedi.

Vali Çomaktekin, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'da önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

OKA Yönetim Kurulu toplantısının ardından Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Encümen toplantısı da gerçekleştirildi.

Amasya Valisi ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birlik Başkanı Halil İbrahim Çomaktekin, birliğin çalışmaları hakkında katılımcılara açıklamada bulundu.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. 

 

adminadmin