Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-08-2018 10:04   Güncelleme : 17-08-2018 10:04

OKA’dan Samsun kültür ve turizm eylem planını hazırlayan akademisyenlere saygısızlık!

OKA’dan Samsun kültür ve turizm eylem planını hazırlayan akademisyenlere saygısızlık!

OKA tarafından organizasyonu yapılan ve ekonomik olarak finanse edilen Samsun İli Turizm Kültür Eylem Planı hazırlanması için düzenlenen çalıştay katılımcılarına bastırılan kitapta yer verilmedi.

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenledikleri çalıştay, Samsun İli Turizm Kültür Eylem Planı adıyla OKA tarafından bastırıldı.

OKA çalıştayda emeği geçen yukarıda isimleri verilen kurum katılımcılarına özellikle Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim görevlilerinin hiç birisinin ismine kitapta yer vermedi.

Çalıştayı yöneten, tebliğ yayınlayan, makale kaleme alan OMÜ akademisyenleri

“Her seferinde fikir ve düşüncelerimiz sanki o çalışmayı biz yapmamışız gibi başkaları tarafından yayınlanıyor.

Bu durum hem emek hırsızlığı ve hem de en başta bir saygısızlıktır.

OMÜ Akademisyenleri olmasa ortaya çıkmayacak bir çalışmada neden fikir ve eser sahiplerinin ismi yer almaz anlam veremiyoruz. Samsun adına yapılan her çalışmaya davet edildiğimizde işin maddi tarafını sorgulamadan katılıyoruz. Her seferinde de bizim fikirlerimiz sanki anonim ve herkesin ortak fikri gibi isimsiz bir şekilde yayınlanıyor. Bu durumu katılanlar olarak kınıyor ve bir dahaki çalıştaya katılmayacağımızı deklare ediyoruz” diye belirtiyor.

ÖNCEKİ ÇALIŞMA ÇÖP MÜ OLDU

Bu arada 2013 yılında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy zamanında hazırlanarak Ankaralı bir firmaya 120. 000 TL hazırlattırılan Samsun Doğa Turizm Master Planı’nın akıbeti merak ediliyor.

adminadmin