Sağlık
Giriş Tarihi : 03-01-2019 11:35   Güncelleme : 03-01-2019 11:35

Öksürük hastalık belirtisi olabilir!

Öksürük hastalık belirtisi olabilir!

Samsun Büyük Anadolu hastaneleri İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, “İnsanların sık sık yaşadığı, bazen hemen geçtiği için önemsemediği, bazen uzun süre geçmeyen öksürük, ciddi bir hastalık belirtisi olabilir.

Öksürük birçok nedenle ortaya çıkan bir şikayet türüdür diyen Samsun Büyük Anadolu hastaneleri İç Hastalıkları (Dahiliye) Uzmanı Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat,  "Boğazda oluşan gıcık diye tabir ettiğimiz durum ile birlikte çekilmez bir hal almaktadır. Öksürüğü geçirmenin birçok farklı yolu bulunmakla birlikte sık sık yaşanan bu durum farklı bir hastalık belirtisi de olabilir. Öksürüğe; Burun akıntısı, Boğaz ağrısı, Baş ağrısı, Ateş Kusma, Hırıltı, Sık nefes alma, Zor nefes alma eşlik eder.

Çoğu durumda, öksürüğün altında yatan ciddi bir şey olmayacaktır, ancak nadir durumlarda uzun süreli öksürük, akciğer kanseri veya kalp yetmezliği gibi tedavi gerektiren bir hastalığın belirtisi olabilir.

DOĞRU TEDAVİ ÖNEMLİ

Öksürükten kurtulmak, öksürüğe sebep olan hastalıkların saptanarak, tedavi edilmesi ile mümkündür. Öksürüğe neden olan en önemli durumun solunum yolu enfeksiyonları olduğu düşünülürse, bu hastalıklardan korunmak öksürük için de bir önlem olacaktır. Bunun içinde mutlaka bir uzman doktora görünmemiz ve doğru tedavi yöntemini bulmalıyız.

Bunun dışında ise evde yapabileceğiniz bir kaç besin kaynağı ile öksürüğünüze iyi gelebilir.

SİGARADAN UZAK DURUN

Mesela kabukları ile elma, tarçın, zencefil, ıhlamur, ayva ve kabuklu limonu kaynatıp suyunu için. Göğsü yumuşatacak ve öksürüğü geçirecektir. Ihlamurla ile ayva yaprağı beraber kaynatılıp içilirse de öksürüğe iyi gelir bu ve bunun gibi doğal tedavi yöntemlerinizi doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Ayrıca öksürüğün en yaygın nedeni olan sigaradan uzak bir yaşam sürmek, hem öksürükten hem de birçok ciddi sağlık sorunlarından korunmada en önemli önlemdir." diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin