Eğitim
Giriş Tarihi : 04-03-2014 11:33   Güncelleme : 04-03-2014 11:33

OKUL DEVAMSIZLIĞINI ÖNLEME PROJESİ

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İspanya'nın Valancia şehri Montserrat Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen “Okul Devamsızlığını Önleme Projesi” ile okullardaki devamsızlık oranının azaltılması hedefleniyor.

OKUL DEVAMSIZLIĞINI ÖNLEME PROJESİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan proje, Hasan Dağıdır, Funda Yüksel ve Salih Nurdağ koordinatörlüğünde yürütülüyor. Proje hakkında açıklama yapan Ar-Ge Proje Uzmanı Hasan Dağıdır, devamsızlık ve okul terklerinin Türkiye ve İspanya ülkeleri için büyük sorun olduğunu söyledi.

Devamsızlık yapan öğrencinin zamanla okuldaki akademik başarısının düştüğünü ve durumun okul terklerine kadar gittiğine dikkat çeken Hasan Dağıdır, “Devamsızlık yapan, okuldan kaçan yada okulu terk eden çocukların suç işleme ya da suça karışma riskleri büyüktür. Devamsızlık ve okul terklerinin okula, topluma, ekonomiye ve özellikle bireye çok olumsuz etkileri vardır. Bu sorunları çözmek, devamsızlığı ve okul terklerini önlemek için iki ülke bölgeleri ortak proje geliştirecek ve geliştirilen bu program pilot okullarda uygulanacaktır. Uygulamalar sırasında yaşanan aksaklıklar göz önünde bulundurularak proje revize edilecek ve son hali verilecektir. Uygulamalar sırasında öğrencileri okula bağlayacak aktiviteler de yapılacaktır. Son hali verilen proje uygulamaları kitaplaştırılacak ve yaygınlaştırılmaya çalışılacaktır. Program öneri olarak üst makamlara sunulacak ve bölgede yaygınlaştırılmaya çalışılacaktır. Proje sonunda devamsızlık ve okul terklerinde önemli oranda düşüş olacağı beklenmektedir. Proje dahilinde hazırlanan devamsızlığı önleme programına son hali verilmiş ve kitap haline getirilecektir. Program kitap haline getirildikten sonra okullara dağıtılacaktır. Yıl sonunda devamsızlık oranlarına bakılarak programın ne kadar etkili olduğu anlaşılacaktır” dedi.
adminadmin