Eğitim
Giriş Tarihi : 01-10-2019 14:48   Güncelleme : 01-10-2019 14:48

Okullarda Ab Projelerinden Derhal Vazgeçilmelidir!

Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şubesi, okullarda AB Projelerinin öğrenci ve öğretmenlere katkı sağlamadığı gibi batı ahlakının özentisini arttırdığını kaydetti.

Okullarda Ab Projelerinden Derhal Vazgeçilmelidir!

Şuurlu Öğretmenler Derneği ÖĞ DER Samsun Şubesi bir basın toplantısı düzenleyerek Samsun’da eğitim ve öğretim meselelerini gündeme aldı.

ÖĞ DER Samsun Şubesi Başkanı Hasan Keser, okullarda yönetici atamalarının geç yapılmasının öğrenci ve velileri mağdur ettiğini kaydetti.

ÖĞ DER Samsun şube Başkanı Hasan Keser şöyle devam etti;

İş-Kur'dan dan gelecek personelin hala birçok okula  gelmemesi İdarecilerimizi zor durumda bırakmıştır. Bu yüzden mağduriyetlerin önlenmesi için İş-Kur personelinin Eylül ayının başında işe başlaması önemlidir.

SUÇ ÖĞRETMENDE Mİ?

Mevcut ders kitaplarının sınav sisteminde yetersiz kalması, kaynak ve test kitabı alımlarında öğretmenin suçlu gösterilmesi öğretmenlerimizi iki arada bir derede bırakmıştır. Bu mağduriyetin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini gerekli düzenlemeleri yapmaya davet ediyorum. Okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bağış alımlarında suçun idarecilerde aranması idarecilerimizin heyecan ve azmini kırmaktadır.

ÖĞRETMENİM GEÇMİŞ OLSUN!

“Bana bir harf öğretenin kölesi olurum “düşüncesine sahip bir medeniyetten gelmiş olmamıza rağmen maalesef günümüzde öğretmenin itibarı ayaklar altındadır. Daha iki gün önce Mersin'in  merkeze bağlı Mezitli ilçesinde Vali Şenol Engin İlkokulu'nda,  Nigar öğretmen bir veli tarafından şiddete maruz kaldı. Yaşanan bu hadise bile ülkemizde öğretmene saygının ne seviyede olduğunun göstergesidir.

Nigar öğretmene yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kıymetli meslektaşımıza geçmiş olsun diyor,  Allah'tan acil şifalar diliyorum. Sayın bakanımız prof. Dr. Ziya Selçuk Bey'e sesleniyorum. Öğretmenlere yapılan şiddetin en etkili bir şekilde cezalandırılması için gereken yasal düzenlemeler  yapılmalıdır. Şiddet, yapanın yanına kar kalmamalıdır. Gerekirse sağlık çalışanlarında olduğu gibi öğretmenlerimize, sözlü ya da fiziksel saldırıya uğraması halinde o gün görevden çekilme hakkı tanınmalıdır. Güvenlik görevlisi olmayan okul kalmamalıdır. Velilerin okul bahçesine dahi girmemesi noktasında her türlü tedbirin alınması lazımdır. Okullarda öğretmen ile veliyi karşı karşıya getirmeyecek tedbirler uygulanmalıdır.

OKULLARDA AB PROJELERİNDEN BİR EVVEL VAZGEÇİLMELİDİR!

Okullarda uygulanan AB projelerinden bir an evvel vazgeçilmesi gerekmektedir.Bu uygulama öğrencilerimize katkı sağlamadığı gibi Batı ahlakına olan özentiyi artırmakta, gençlerimizi kendi inanç, kültür ve değerlerinden uzaklaştırmaktadır.Bizim ihtiyacımız Batı ‘nın ahlak ve kültürü değil,kendi milli ve manevi değerlerimizdir. Eğitim sistemimiz AB normlarından, John  Dewey raporunun etkisinden ve Fullbright Eğitim komisyonundan kurtarılmalıdır. Milli Eğitimde özümüze, kökümüze dönmeliyiz.

adminadmin