Dünya
Giriş Tarihi : 22-01-2014 16:51   Güncelleme : 22-01-2014 16:51

ÖLEN ÇOCUKLAR DEĞİL İNSANLIĞIMIZDIR!

İshak Taşçı Suriye’de yaşanan insanlık dramına değindi Ak Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi İshak Taşçı, Suriye’de yaşananları sadece orada yaşayan halkın sorunu gibi görenlerin, ne insanlıktan, ne yaşamdan, ne hayattan ve belki de en önemlisi ne de vicdandan bahsetmesinin mümkün olmadığını söyledi.

ÖLEN ÇOCUKLAR DEĞİL İNSANLIĞIMIZDIR!
 BÜYÜK BİR KATLİAM YAŞANIYOR

Herkesin bir gündemi, yaşamı, meşguliyeti ve derdi olduğunu belirten İshak Taşçı, “Evet hepimiz bir telaş içinde gündelik yaşamımızı devam ettiriyoruz. Hayatımızda her şeyin düzenli ve tertipli gidebilmesi için büyük bir mücadele veriyoruz. Hayat ve zaman asla yerinde durmuyor. Ancak hemen yanı başımızda yaşanan bir vahşet, bir insanlık dramı var. İnsanlığa karşı, vicdanlara karşı işlenen ve işlenmeye devam eden büyük bir suç var. Ölen o çocuklar değil, ölen anneler, babalar, kardeşler değil, ölen biziz. Yaşam bizi neyle ve ne kadar meşgul ederse etsin, Suriye’de görmezden gelemeyeceğimiz bir katliam yaşanıyor. Üzgünüm gerçekten üzgünüm. Bu gün bu yaşananlara dur demek için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız” diye konuştu.
 
VAHŞETİ YAŞAYANLARI DÜŞÜNELİM

Suriye’de yaşananları sadece orada yaşayan halkın sorunu gibi görenlerin, ne insanlıktan, ne yaşamdan, ne hayattan ve belki de en önemlisi ne de vicdandan bahsetmesinin mümkün olmadığının altını çizen Taşçı, “Bu vahşet, bu dram siyasi bir tartışma konusu değildir. Orada ölen, öldürülen, parçalanan işkence görenlere kimse sırtını dönemez. Ölenlerin dini, dili, ırkı değil, yaşadıklarıdır önemli olan. Kendi halkına böylesine büyük bir zulmü reva görenleri Allah’a havale ediyoruz. Zalim olanı, kendi zulmüyle ıslah edilmesi için dua ediyoruz. Biz millet olarak her zaman mazlumun yanında olduk. Yardımına koştuk. Elimizden gelen neyse esirgemedik. Dinimiz de geleneğimizde bize bunu söyledi. Müslüman’ın en büyük gücü duasıdır. Başbakanımız bütün dünyaya bu vahşet dursun diye haykırırken, bizlerde hiç değilse dualarımızla yaradana sığınalım. Biz o fotoğraflara bakmaya bile cesaret edemezken, o vahşeti yaşayanları düşünelim” şeklinde konuştu. 
adminadmin