Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 11-07-2017 13:15   Güncelleme : 11-07-2017 13:15

Olimpiyatlar Ve Samsunspor

Olimpiyat ateşi ve heyecanı Samsun’u sardı. Ülkemizin ilk defa böyle büyük bir organizasyon yapıyor oluşu ve bunun da Samsun da yapılıyor oluşu Samsun için büyük bir kazanç.

Olimpiyatlar Ve Samsunspor

Sürekli tanıtımlarda Samsun adının geçişi göğsümüzü kabartıyor İnşallah yüzümüzün akıyla organizasyonu bitirirsek Samsun artık olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmış bir şehir olarak tarih sayfasında ki yerini almış olacaktır.

Bunda ne var deyip burun bükenler olayı kavrayamamış olabilir ama biz bunun önemini biliyoruz hiçbir avantajı yok diyenlere de şehre yapılan yatırımları ve eksik bile olsa estetik çalışmalarını incelemelerini tavsiye ediyoruz. 

Samsun halkına düşen ise şehrimize gelen sporcu ve misafirlere Karadenizli güler yüzünü ve ev sahipliğini göstermemiz gerekir bir de en önemlisi müsabakaların yapılacağı salonları doldurmamız gerekiyor. Lütfen bu işi fırsatçılığa dönüştürmeyelim, bizi lekeleyecek durumlardan uzak duralım böyle bir durum yapan olursa onları uyaralım.

SAMSUNSPOR

Samsunspor’un Erzurum kampı devam ediyor, yabancı transferler henüz bir neticeye bağlanamadı ama taraftar önümüzdeki sezondan ümitli.

Fakat bir sıkıntılı durum var, o durumu da yönetimin çözeceğini ümit ediyoruz taraftarı küstürürsek bir yanımız eksik kalacaktır.

Taraftarın ilk resmi maçı Samsunspor oynamalı isteğine saygı duymakla birlikte olimpiyat açılışı ile final maçı arasında Samsunspor sezon açılışında bir maç organize etmeye çalışıyor.

İnşallah bu başarılır ve sezon açılışı da görkemli olur fakat kupa final maçının stadımızda oynanmasının avantajını dezavantaja dönüşmemesi için stada girenlerin çok dikkatli aranması ve güvenlik tedbirlerinin de iyi alınması gerekir.

Yoksa stadımızın zarar görme ihtimali çok yüksek, çünkü bu tür final maçlarında hem takım hem de taraftarların konsantreleri yüksek oluyor ve kaybedenin gözü hiçbir şeyi görmüyor.

TOLGA ÖZKALFA

Tolga Özkalfa’nın hakemliği aslında geçen sezon Samsunspor Mersin İdmanyurdu maçından sonra bırakması gerekiyordu.  

Öyle bariz ve bir takımın kaderini direk etkileyen hata yapan hakemlerin sahalarda düdük çalmaması gerekiyordu ve gecikmeli de olsa bu oldu.    Gerçi gerekçesi statüsünün değişerek bir alt klasmana gönderilmiş oluşu ama olsun onsuz bu ligler daha güzel olacaktır. 

O kadar bariz hata yapıp konumunun yükselmesini ya da yerini korumayı düşünüyor oluşu da bana göre çok ilginç ama bir başka ilginçlikte bu federasyonun doğru bir iş yapmış olmasıdır.

İnşallah bu sezon bütün liglerimiz de hakem hatalarının en az bir seviye de yaşandığı bir sezon yaşarız.

Adnan ÖZ

adminadmin