Spor
Giriş Tarihi : 21-07-2017 14:39   Güncelleme : 21-07-2017 14:39

Olimpiyatta Türkiye'nin karatede madalya umudu Sena’nın Azmi Sınır Tanımıyor

Sağır olmasının yanısıra skolyoz hastalığı nedeniyle omuz ağrıları da çeken İşitme Engelliler Karate Milli Takımı’nın madalya umudu Sena Saime Sönmez, tüm olumsuzluklara karşın yılmadan çalışıyor.

Olimpiyatta Türkiye'nin karatede madalya umudu Sena’nın Azmi Sınır Tanımıyor

Deaflympics 2017’ye kalabalık bir kafile ile katılan İşitme Engelliler Karate Milli Takımı’nın madalya umudu Sena Saime Sönmez’in, onu diğer sporculardan ayıran bir özelliği var. Henüz 18 yaşında olan Sena, sağır olmasının yanında aynı zamanda Skolyoz hastası. Yani omuriliğinde eğrilik var. Tüm zorluklara rağmen hem işitme engellilerle hem de konuşanlarla yarışabilen genç karateci, karateye adeta aşık.

5 yıl önce karateye başlayan Sena, “Sabah 06.00’da kalkıp beş tur koşu yapıyorum. 7.30’da kahvaltı yapıyorum. 09.00’da antremana başlıyorum. Öğleden sonra 15.00’te tekrar antremana başlıyıp 19.30’a kadar çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“OMZUMUN ACISINDAN UYUMAKTA ZORLANIYORUM”

Skolyoz nedeniyle geceleri uyumakta zorlandığını söyleyen şampiyon karateci, “Omuzum acıyor. Acısından rahatsız oluyorum ve uyuyamıyorum. Ağrı yapıyor, eğildiğimde de acıyor” dedi. Sena, tüm bu zorluğa karşın kısa süreli karate yaşantısına birçok başarı sığdırdı. Son olarak ise dünya şampiyonasında kata dalında birinci oldu.

Kendisini üç kelimeyle, heyecanlı, çalışkan ve mutlu olarak tanımlayan Sena, Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda da hedefinin madalya kazanıp Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi. Liseyi grafik tasarım mezunu olarak bitiren genç karateci, omuz ameliyatı sonrası sporu asla bırakmayacağını belirtirken karatede daha büyük başarılar elde etmeyi amaçlıyor.

Sena Saime Sönmez, Deaflympics 2017’de 24 Temmuz’da tatamiye çıkacak.

adminadmin