Eğitim
Giriş Tarihi : 17-06-2019 17:55   Güncelleme : 17-06-2019 17:55

Omü Dereceye Giren Öğrencilerini Taçlandırdı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) başarılarıyla ön plana çıkan, dereceye giren öğrenciler mezuniyet töreni Öğrenci Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleşti.

Omü Dereceye Giren Öğrencilerini Taçlandırdı

Törene; Vali vekili Hasan Öztürk, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Fakülte dekanları, Meslek Yüksekokulları müdürleri, akademisyenler, aileler, fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dereceye giren öğrencileri temsilen konuşan Tıp Fakültesi birincisi Samet Çetin “Hekimlik demek, uykusuz geceler,  yemek yemeye vaktinizin olmaması, kendinizi bir anda kaosun ortasında bulabilmeniz, hastanenin eviniz olması, yorucu nöbetler demek. Ama bütün bunlara değen; tedavi ettiğiniz, ağrısını dindirdiğiniz hastalarınızın size minnettar olması, gözlerindeki en içten gülümsemesiyle size teşekkür etmesidir. Yaptığı işten bu kadar güzel ve değerli bir karşılık alan başka meslek yoktur sanırım. Biliyorum ki hayat bizler için hiçbir zaman kolaylaşmayacak, sadece buna alışacağız. En başta bu süreçte yanımda olan, beni destekleyen aileme ve tecrübe, bilgi ve birikimleri ile beni ve meslektaşlarımı mesleki bilgiler ile donatan hocalarıma teşekkürlerimi sunarım. Eğitim- araştırma, bilgi ve teknoloji üretme, proje geliştirme çıtasını her geçen gün yükselten ve önemli çalışmalara imza atan Üniversiteme müteşekkirim. Mezuniyetimizin;19 Mayıs 1919’un 100 yılında Millî Mücadele ateşinin yakıldığı Samsun’da ve bu büyük tarihsel mirası, adında hakkıyla taşıyan ve mezunu olmaktan gurur duyduğum Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tecelli etmesi bizler için ayrıca gurur kaynağı olmuştur.” şeklinde konuştu.

100. Yılda Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Mezun Olma Gururu Hep Yaşayacaksınız

Duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise “OMÜ ailesinin bu mutlu gününde hep birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederken katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. 2018-2019 Mezuniyet töreninin 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında kutlanıyor olması bu mutluluğumuzu daha da arttırmıştır. Sevgili gençler kurtuluş meşalesinin yakıldığı günün adını taşıyan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ’den 100. Yıl mezunu olmak şerefine sahip olduğunuz için şanslısınız. 100. Yıl mezunu olarak hayatınız boyunca unutamayacağınız ve gurur duyacağınız bir gün yaşıyorsunuz. Bu haklı gururun sizlere ilave sorumluluk yüklediğini unutmamalısınız. Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal edilmiş olan İstanbul’dan vize alarak çıkabildiği zor bir dönemde 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak başlattığı ve kurtuluş meşalesini yaktığı o günleri çok iyi bilmeniz ve o günün kahramanlarını unutmamanız lazım. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve bütün kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. “ şeklinde ifade etti.

“Eğitimli insan toplumların en büyük gücüdür”

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle eğitimin önemini vurgulayan Rektör Bilgiç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğitimli insan toplumların en büyük gücüdür. Bu gücün farkında olan Türkiye de insan kaynağında daha verimli ve etkin yararlanabilmek için eğitime önemli yatırımlar yapmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da milleti esarete ve sefalete sürükler’ sözü ile eğitimin önemini veciz bir şekilde özetlemiştir.

Konuşmasında dereceye giren öğrencilerin ailelerine teşekkürlerini sunan Rektör Bilgiç “Öncelikle sevgili öğrencilerimizin çok kıymetli ailelerine seslenmek istiyorum bugün bu mutluluğu en çok hak eden sizlersiniz. Her türlü fedakârlığı yaparak yetiştirdiğiniz evlatlarınız büyüdüler ve her biri farklı bir alanda bilgi ve beceri yüklenerek Türkiye ve bütün insanlığı hizmet etmek üzere uzun bir yola çıkıyorlar. Emeğiniz ve fedakârlıklarınız için her birinize çok teşekkür ediyorum. “dedi.

“Siz dereceye girerek altın anahtara sahip oldunuz”

Dereceyle bitiren öğrencileri kutlayan Bilgiç sözlerine mezunlara hitaben sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz sizler üniversiteyi dereceyle bitirdiniz. Hepinizi yürekten kutluyorum. Elbette bunun yanında mezun olan tüm öğrencilerimizi de kutluyorum. Derece yapan öğrencilerimizi Üniversitemize ve ailelerine yaşattıkları onur ve haklı gururu kutlamak için birlikteyiz. Aldığınız diplomalar ve yaptığınız dereceler bilginin anahtarını veriyor. Sizler dereceye girerek altın anahtara sahip oldunuz. Bu anahtarla kapıyı açmak o kapıdan girerek çalışmak ve üretmek sizlere kalmış, var olan bilgi ve becerilerinizi geliştirmek ve yeni bilgi ve beceri kazanmak için kendinizi geliştirmeye hep devam ediniz. Hayatta işini en iyi yapan olmak için bundan sonra da çok çalışmalısınız. İşini en iyi yapan olmak, çok maddi kazanç sağlayacağınız anlamına gelmiyor. Ancak işini en iyi yapanların kazandığı güven ve saygıyı mutlaka kazanacaksınız, bu kazanışların en güzelidir. Bu nedenle daha çok maddi kazanç sağlayabilmek adına insanlık değerlerini bir tarafa bırakmayı, doğruluk, haktan ve hukuktan ayrılmayı asla tercih etmeyiniz. Bu dünyada hiçbir kazanç ebedi bir hayatı riske atmayı değmez. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak siz mezunlarımızın bu değerleri önemseyen, evrensel insanlık değerlerine saygılı, vatanını, milletini, bayrağını, devletini seven, işini iyi yapan ve her yerde bu özellikleriyle ön plana çıkan kişiler olacağınıza inanıyoruz. Fikriniz ne olursa olsun birbirinizi dinleyin, sevgi ve saygıyı yaygınlaştırın. En önemlisi de yeni 15 Temmuzlar yaşamamak için aklınızı ve iradenizi kimseye teslim etmeyin.”

OMÜ’de başarı tesadüf değil

Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atan öğrencilere de teşekkürlerini ileten Rektör Bilgiç “Ondokuz Mayıs Üniversitesinin kurulduğu yıldan günümüze kadar mezun ettiği toplam mezun sayısı bu yıl mezun ettiğimiz 10 bine yakın öğrencimizle birlikte 170 bine ulaştı. 55 bin civarında mezun öğrencimizin yüzde 10’u uluslararası öğrencidir. 104 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerimiz sebebiyle son iki yılda eğitim ihracatında ikincilik ve üçüncülük ödülleri aldık. Akredite bölüm sayımız 6 katına çıktı, bu sayı her yıl artmaktadır. Üniversitemiz, dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) sıralamasında 1001 üniversite arasında yer almaktayız. Hedefimiz Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 500 üniversite arasında yer almaktır. Mezunlarımızın başarıları defalarca ispatlanmış olan Üniversitemiz 2018 yılında da mezunlarının başarılarıyla gurur dolu günler yaşamıştır. Mevcut ve mezun öğrencilerimizden 2018 yılında bizleri gururlandıran birkaç öğrenciyi sizlerle paylaşmak istiyorum. 2018 yılı içerisinde diş hekimliği fakültesinden mezunumuz Mustafa Mert Demircioğlu Türkiye DUS birincisi, İktisadi ve İdari Bilimler Kamu yönetimi mezunu Mehmet Ali Uzun Kaymakam adaylığı sınavı Türkiye birincisi ve Tıp Fakültesi mezunumuz Yasin Yaraşır Türkiye TUS ikincisi olmuştur. Bu başarıları yakalayan öğrencilerimizin aynı zamanda bölümlerinde de başarılı olmaları eğitim kalitemiz için önemli bir göstergedir. Ayrıca öğrencilerimiz spor alanında da birçok başarıya imza atmıştır. Yaren Öztürk serbest dalış 49 metre dünya şampiyonu, Hamide Yavuz Kick Boks gençler dünya şampiyonu ve Büşra Taşdemir dünya ikincisi, Fatih Başköy güreş üniversiteler arası dünya birincisi ve Şerif Kılıç aynı dalda 60 kilogramda dünya birincisi olarak bayrağımızı dalgalandırmıştır. Bu onur ve gururu bizlere yaşattığı için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Araştırma imkânlarıyla tercih edilen üniversitelerden biri olduğunu ifade etti. Rektör Bilgiç sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünün güzelliğinin yanında, fiziki ve teknolojik alt yapı, eğitim-öğretim ve Üniversite hastanemiz son teknoloji cihazlarla, modern imkânlarına ve yüksek tecrübeye sahip akademisyen doktorları ve güler yüzlü sağlık çalışanlarıyla hizmet vermektedir. Karaciğer, böbrek, kornea ve kemik iliği nakilleriyle birçok hastamız şifa dağıtmaktadır. Hizmete giren bölgenin en büyük onkoloji hastanesi ve fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz ile hastaların umudu olmaya devam etmekteyiz. Üniversitemizin büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunan tüm akademik ve idari personelimize mezunlarımıza, öğrencilerimiz ve ailelerine, valiliğimize, büyükşehir belediyesine, milletvekillerimize ilimizin tüm kurum ve kuruluşlarına, basınımıza ve elbette cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve devletimize şükranlarımızı sunuyorum. Sevgili öğrencilerimiz, değerli mezunlarımız eğitiminiz süresince kazandığınız bilgi ve becerilerle Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde başarılı olacağınıza inanın çünkü bizler sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Mezunlarımıza olarak OMÜ ailesinin bir ferdi olmaya devam edeceksiniz, mezunlar koordinatörlüğü sizleri her zaman bilgilendirecektir. Sizleri yolcu ederken hepinizi tekrar tebrik ediyorum, yolunuz şansınız ve bahtınız açık olsun.”

Konuşmalarının ardından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarda ilk üç dereceyi alan öğrencilerin diploma ve ödüllerinin takdim törenine geçildi.

Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde dereceye giren öğrenciler başarı belgelerini Rektör Sait Bilgiç, Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hasan Keçeligil’in elinden aldı.

Ardından Rektör Bilgiç, fakülte dekanları ve MYO müdürleri ile birlikte, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Alaçam MYO, Bafra MYO, Çarşamba Ticaret MYO, Havza MYO, Mehmet Tülazoğlu Adalet MYO, Sağlık MYO, Samsun MYO, Yeşilyurt Demirçelik MYO’da dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgelerini takdim etti.

Fakültelerde ve Meslek Yüksekokullarda bölümlerinde dereceye giren öğrencilere de başarı belgeleri ve hediyeleri dekan, müdür ve bölüm başkanlarınca verildi.

adminadmin