Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-12-2017 12:19   Güncelleme : 16-12-2017 12:19

OMÜ Eğitim Hizmeti İhracatında Türkiye İkinciliği Ödülünü Aldı

Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM), Ekonomi Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği törende Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödüllendirildi.

OMÜ Eğitim Hizmeti İhracatında Türkiye İkinciliği Ödülünü Aldı

2016 yılı hizmet ihracatına göre ödül almaya hak kazanan kurumların açıklandığı törende Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), eğitim alanında ikinci olarak ödüllendirildi. Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı arasına  giren OMÜ’nün Eğitim Hizmetleri Devlet Üniversiteleri alanındaki ikincilik ödülünü Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.Aynı kategoride birinci Orta Doğu Teknik Üniversitesi oldu.

Törende; bilgisayar ve bilgi hizmetleri, müteahhitlik hizmetleri, eğitim hizmetleri, sağlık hizmetleri, turizm ve seyahat ile ilgili hizmetler, eğlence, kültür ve spor hizmetleri, yolcu taşımacılığı hizmetleri, yük taşımacılığı ve lojistik hizmetleri, mali hizmetler ve diğer iş hizmetleri kategorilerinde başvuran kurumlardan Türkiye genelinde ilk 10'a giren kurumlarla sektörlerinde ilk 3'e giren kurumlara ödül verildi.

Son 10 yılda büyük bir ivme kazanarak dünya ticaretinin dörtte birini oluşturan hizmet ticaretinin Türkiye'de büyük bir potansiyeli olduğunu açıklayan TİM, bu etkinlikle Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda Türk hizmet sektörünün gelişiminin görülmesine, potansiyelinin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

adminadmin