Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-10-2019 13:35   Güncelleme : 31-10-2019 13:35

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Görev Değişimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesindeki görev değişimiyle Prof. Dr. Emin Kasap, Fakültenin yeni dekanı oldu.

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesinde Görev Değişimi

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in katılımıyla Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlık Makamı’nda gerçekleştirilen törenle, Fakültenin eski Dekanı Prof. Dr. Bekir Batı, görevini Prof. Dr. Emin Kasap’a devretti.

“Bekir Batı Hocamızın emekleri boşa gitmeyecektir”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, eski Dekan Prof. Dr. Bekir Batı’nın 3 yıllık görevi boyunca özverili bir biçimde hizmet ettiğini vurgulayarak “Bizler göreve geldiğimizden bu yana 3 yıllık zaman diliminde cansiparane çalışan ve Fakültemize kayda değer hizmetleri olan Bekir Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun, emekleri boşa gitmeyecektir. Görevi boyunca güzel hizmetlere imza attılar. Tabii Bekir Hocamız, Fakültemizin en eski akademisyenlerinden biri olarak hizmetlerine devam edecek. Hakikaten Bekir Hocamızın burada görev yaptığı süre içerisinde Fakülte çalışanlarının huzursuz olduğu hiçbir olay yaşamadık ve Fen-Edebiyat Fakültemiz en sorunsuz fakültelerden biri olarak bugüne geldi.” dedi.

“Emin Kasap Hocamızdan beklentimiz; Fen-Edebiyat Fakültesini tamamıyla akredite olmuş bir eğitim kurumuna dönüştürmesi”

Rektör Bilgiç, Fen-Edebiyat Fakültesinin akretidasyon sürecine değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra dekanlık görevini yürütecek Emin Kasap Hocamızın da Bekir Hocamızdan devraldığı bayrağı daha da yukarıya taşımak için çalışacağına eminiz. Hayırlı uğurlu olsun. Emin Hocamızın da dinamizmi ve çalışkanlığıyla Fen-Edebiyat Fakültesindeki bu istikrarı ve huzuru devam ettireceğini umuyoruz. Bölümünde gerçekleştirdiği akreditasyon çalışmalarının benzerlerini inşallah Fakültemizin diğer bölümlerine de yayacak. Bu anlamda kendisinden beklentimiz; Fen-Edebiyat Fakültesini tamamıyla akredite olmuş bir eğitim kurumuna dönüştürmesi, kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum, tekrar hayırlı uğurlu olsun.”

“Görevi gönül rahatlığıyla bırakıyorum zira Emin Hocamızın bayrağı benden daha ileriye taşıyacağını biliyorum”

Ardından söz alan eski Dekan Prof. Dr. Bekir Batı ise görevi huzur ve gönül rahatlığıyla devrettiğini belirterek duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Muhakkak ki bizler ülkesini, milletini, devletini ve insanlarını seven kişileriz. Eksiklerimiz, hatalarımız olmuştur ama kendimi daima hesaba çeken bir insan olarak gayet iyi biliyorum ki elimden geleni samimiyetle yapmaya çalıştım. İnsan, görev yaptığı süre zarfında sürekli bir şeyler öğreniyor, öğrenmenin malumunuz mekânı ve zamanı yok. 3 yıllık bu süre boyunca da hayat adına, insanlık ve dostluklar namına çok şey öğrendiğimi ve biriktirdiğimi söyleyebilirim. Gönül rahatlığıyla bu görevi bırakıyorum zira görevi devralacak arkadaşım, kardeşim ve öğrenciliğinden beri tanıdığım Emin Kasap Hocamız gerçekten son derece iyi özelliklere sahip bir akademisyen, belki bende olmayan birçok özelliği de taşıyor. Genç, enerjik, uyumlu ve çalışkan bir arkadaşımız, bugüne kadarki fedakârlıklarını biliyoruz. Dolayısıyla da bu bayrağı benden daha ileriye taşıyacağını biliyorum. Bu yüzden de çok mutlu ayrılıyorum. Benim öncelikli ilkelerim; adalet, hakkaniyet ve herkese aynı mesafede durmaktır, bunu da yaptığımı düşünüyorum. Nihayetinde her şeyin bir sonu var, değişme zamanının geldiğini hissettik. Emin Hoca gibi bir akademisyene de görevi devretmek en büyük mutluluğum, bu bana yetiyor.”

Eski Dekan Prof. Dr. Batı, görevi boyunca da desteklerini esirgemeyen Rektörlük yönetimine, çalışma arkadaşları ile Fakülte personeline şükranlarını sundu.

“Adalet ve çok çalışmayı esas alan bir çalışma yönetimiyle bizlere güvenenleri mahcup etmemeye gayret edeceğiz”

Üstlendiği Matematik Bölümü başkanlığı sırasında Prof. Dr. Bekir Batı’dan çok şey öğrendiğine işaret eden yeni Dekan Prof. Dr. Emin Kasap da “Bekir Hocamız özellikle Bölümümüzün kalite geliştirme ve akreditasyon sürecinde bizlere çok çok destek oldu. Her zaman bizi güler yüzle karşıladı, ‘olmaz’ dediğini hiç duymadım. Fakültemizde bundan sonra inşallah adalet ve çok çalışmayı esas alan bir çalışma yönetimiyle bizlere güvenenleri mahcup etmemeye gayret edeceğiz. Makamlar gelip geçici, bunun çok iyi farkındayım. Makamlar devletindir, bizler makamların ancak hizmetkârı olabiliriz, buna inanıyorum. Makamın arttıkça vebalin de arttığının farkındayız. Fizik biliminde yükseğe çıktıkça basınç azalır ama ben şuna inanırım ki insan yükseldikçe makamındaki basınç da artar. İnşallah Allah’ın rızasını kazanacak işler yapmak nasip olur. Ülkemize, milletimize, öğrencilerimize faydalı olabilirsek ne mutlu bize. Tek bir öğrencimizin başarısı bile Fakültemiz ve bölümlerimiz adına umut vericidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Akredite olma yolunda ilerleyen 3 bölümün bu süreci eksiksiz tamamlaması için 2019 Ocak ayında başvuru yapacaklarına dikkat çeken yeni Dekan Prof. Dr. Kasap, geriye kalan bölümlerin de akreditasyon süreci için en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Rektör Bilgiç, görevi teslim eden Prof. Dr. Bekir Batı’ya emek ve hizmetleri için şükranlarını sunarken, görevi devralan Prof. Dr. Emin Kasap’a da başarı dileklerini iletip çiçek takdiminde bulundu.

adminadmin