Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-05-2017 10:52   Güncelleme : 01-05-2017 10:52

omü fetö Araştırma Komisyonundan istifa eden Mahmut Aydın iddialara cevap verdi

Samsun’da bir internet sitesinde yer alan “Üniversite’de FETÖ Krizi” başlıklı haberde yer alan iddialara cevap veren Prof. Dr. Mahmut Aydın “Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde soruşturmaların akamete uğrayıp uğramadığı, şahsımın ve bir diğer komisyon üyesinin de yapılan mücadeleyi yeterli bulmadığı ve istifa ettiği ve bu suretle OMÜ yönetimini de zor durumda bıraktığım yer almaktadır. Bu iddialar doğru değildir' dedi.

omü fetö Araştırma Komisyonundan istifa eden Mahmut Aydın iddialara cevap verdi

GÖREVİMİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRDİM

Prof. Dr. Mahmut Aydın yaptığı yazılı açıklama da 'Yapılan habere Akademik55 rumuzu ile yapılan bir yorumda da “FETÖ iltisaklılarıyla ilgili kurulan komisyonda görev yaptığım dönemde, rektörlük seçimlerinde şahsıma oy vermiş FETÖ’cüleri koruduğum” yönünde çirkin iftira ve ithamda bulunulmaktadır.

2017 yılının Ocak ayına kadar komisyonda görev yapmış bulunmaktayım. Bu süreçte yaptığım görevi nasıl yerine getirdiğim ile ilgili olarak OMÜ Rektörlüğü’nün Akasyam.com adlı haber sitesinde 02.12.2016 tarihinde yayımlatmış olduğu tekzip ve düzeltme metnine bakılması yeterli olacaktır.

Bu metinde; bizzat rektörlük makamınca “Komisyon üyelerinin tamamı mevzuatın kendilerine yüklediği yükümlülükleri tam ve zamanında yerine getirerek, öğretim üyeliği görevinin gerekliliklerine ilaveten çoğu zaman mesai saatleri dışında büyük bir özveriyle çalışmakta ve ülkemizin maruz kaldığı hukuk dışı darbe teşebbüsüyle ilişkisi ya da iltisakı olanların layık oldukları cezaları alması için çalışmalarına devam” ettiklerinin altı çizilmiştir.' dedi.

O KONUDA GÖRÜŞ BELİRTMEM OLMAZ

Komisyondan istifa ettiğinin doğru olduğunu ifade eden Aydın şöyle devam etti; '12.01.2017 tarihli rektör oluru ile komisyondan ayrıldım. Yani, kendi talebim ile komisyondan çekilmiş bulunmaktayım. Fakat komisyondan neden ayrılmak istediğim hususunda tarafımca bir açıklama yapılması, konunun önemi bakımından uygun olmaz. Şu kadar ki; dilekçelerimde ayrılma taleplerimin gerekçesi yer almaktadır. Dolayısıyla benim penceremden her şey kayıtlıdır ve açıklanabilir mahiyettedir. Bu konuda bir açıklama gereksinimi duyulursa, Rektörlüğümüz bunu gerçekleştirebilir. OMÜ Rektörlüğü’nün FETÖ ile mücadele konusunda yürüttüğü çalışmaların akamete uğrayıp uğramadığı hususunda ise, 12.01.2017 tarihli rektör oluru ile komisyondan ayrıldığım dikkate alındığında, Ocak 2017 itibariyle OMÜ Rektörlüğü’ne yönelik bu iddia hakkında herhangi bir bilgim olmadığı gibi bir kanaat bildirme durumum da söz konusu değildir. Tüm üçüncü şahıslar gibi, şahsım da bu çalışmaları dışarıdan izlemektedir.'

KİMSEYLE BİR HESAP İÇİNDE DEĞİLİM

FETÖ ile mücadele konusunda herhangi bir kurumun bu mücadeleyi aksatması veya ağırdan alması gibi bir durumu Devletimizin ilgili birimlerinin görmezden gelmeyeceğine inandığını sözlerine ekleyen Aydın;'Bu konuda şahsi tavsiyem, kişi ve kurumların bu türlü beyhude sataşma veya yıpratmalara maruz bırakılmamasıdır. Bazıları, böylesine önemli bir konu için şüphesiz eleştiri hakkını kullanmak isteyebilir. Bu haklarını da mücadeleye katkı vermek üzere doğru bir biçimde kullanmalarını tavsiye etmekteyim. Ayrıca habere yapılan yorum yönüyle, yol göstermesi bakımından şu soruyu da ben sormak isterim: Şayet iddia olunduğu gibi “birilerini korumak istemiş olsam; neden bu görevden çekileyim?” FETÖ’cülerin kendileri ile mücadele etmek üzere adaylığını açıklamış bir rektör adayına oy vereceğini düşünmek, zannediyorum en hafif tabirle ahmaklık olacaktır. Son olarak şu hususun da altını çizmek istiyorum: İsmimi zikrederek şahsımla ve/veya Üniversitemizin mevcut yönetimiyle hesaplaşma arzusunda olunmasından fevkalade rahatsızlık duyduğumu kamuoyuna saygıyla arz ederim.'

 

adminadmin