Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2019 11:01   Güncelleme : 28-02-2019 11:01

OMÜ Öğretim Üyesi Alım İlanında Skandallar Bitmiyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne doktora öğrenimini tamamlamamış öğrenci için ‘Öğretim Üyesi alım İlanı’ yayınlandı.

OMÜ Öğretim Üyesi Alım İlanında Skandallar Bitmiyor!

İlanda alınacak personel arasında henüz doktorasını tamamlamamış ve 6 Mart 2019 tarihinde doktora tezi için savunmaya girecek bir öğrencinin yer aldığı haberimizin ardından aynı ilanda Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine alınacak olan H.T isimli öğrencinin de doktorasını tamamlamamasına rağmen Dr. Öğr. Üyesi olarak Yakınçağ Tarihi kadrosundan alınabilmesi için özel şartlar bölümüne ‘Osmanlıda yabancılar konusunda çalışmaları olmak’ ifadesi eklendiği bilgisi geldi.

HT isimli öğrencinin de 06 Mart 2019’da doktora savunmasını yapacağı öğrenildi.

Bilindiği gibi Ondokuz Mayıs Üniversitesi devamlı statüde çalıştırılmak üzere alınacak Öğretim Üyesi başvuru tarihi 13 Mart 2019 Çarşamba mesai bitiminde sona erecek.

Norm kadro nedeniyle yüzlerce doktor, öğretim üyesi, doçent, Prof kadrosu beklerken henüz doktorasını bitirmeyen birisine öğretim üyesi kadrosu için ilana çıkarak öğretim üyesi almak OMÜ tarihine geçmiş oldu.

Benze şekilde Bafra Meslek Yüksek Okuluna alınan İ.K ve Y.S.A isimli personellerinde antrenörlük belgesi olmamasına ve lisans sonrası Özel Güvenlik ve İşletme lisans mezunu sonrası Genel Kolluk Alanında en az 10 yıl tecrübe olmak gibi şartlar aranıyor olmasına rağmen bu şartlar aranmaksızın işe alındığı da gelen iddialar arasında.

adminadmin