Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-11-2018 11:27   Güncelleme : 05-11-2018 11:27

OMÜ Proje Topluluğu Bu Sefer de 10 Günde iki köy okulu yenilediler

Ondokuz Mayıs üniversitesi bir projemiz var topluluğu etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

OMÜ Proje Topluluğu Bu Sefer de 10 Günde iki köy okulu yenilediler

Geçen yıl 23 Nisan ve 5 Mayıs tarihlerinde Havza ve Vezirköprü de iki köy okulu yenileyen ekip bu yıl da Terme’de bulunan Şehit Mustafa Özdemir ilkokulunun ardından Vezirköprü de bulunan Aydınlı ilköğretim okulunu 10 gün gibi kısa bir sürede hazırlıklarını tamamlayıp bir günde yenilemeyi başardılar.

Sadece 10 öğrencisi bulunan okula 50 gönüllü genç ile gelen ekip köy okulunun takdirini topladı. Etkinlikleri başından sonuna kadar takip eden köy muhtarı Rasim Çapkın;“ Ekip olarak Aydınlı mahallemize bu etkinlikle daha da aydınlık hale getirdiğiniz müteşekkiriz.” Okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstünü iyileştiren, boyası ve alçısını yapan ekibin bu durumuna dikkat çeken Çapkın” Aziz şehitlerimize Bağımsızlık mücadelesi için ölme emri veren Paşamızı unutmadığınız için ayrıca teşekkür ederim, gurur duydum” diye ekledi.

Ülkemiz eğitimindeki fırsat eşitsizliğine dikkat çekmek isteyen gönüllü ekip, büyük bir özveriyle farkındalık yaratmayı başardılar. Gönüllü üniversite öğrencilerinden Latif Yat ‘’ Özellikle kırsal kesimdeki okulların fiziksel şartlarının eksikliği ve öğrencilerin kaynak konusundaki yetersizliklerinin bilinmemesi ya da gerekli özenin gösterilmemesi ortak sorunumuzdu. Bu konuda olumlu bir etki yaratabildiysek ne mutlu bize.’’ dedi.

Bir bayram havası yaşayan köydeki çocuklar, sağlık atölyeleri ile çocuklara Ağız diş sağlığı ve hijyen hakkında bilgilendirildiler, çocuklar üniversiteli arkadaşlarıyla beraber duvarlara resimler çizip aynı zamanda canlı müziklerle eğlenceli bir gün geçirdiler. Bu çalışmalarına ‘’atak’’ ismini veren muhteşem ekip, diğer ihtiyacı olan okullara da ulaşmayı aynı zamanda etkinlerinin, bu konuda duyarlı olan insanlar için bir teşvik olmasını amaçlıyorlar. Geldikleri yere güzel bir eser bırakan bu güzel insanlara gönülden teşekkür ederiz.

adminadmin