Eğitim
Giriş Tarihi : 06-03-2020 14:24   Güncelleme : 06-03-2020 14:24

Omü Rektörü Bilgiç Masal Okudu!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü öğrencileri, Çarşamba Anafartalar İlkokulu paydaşlığında geliştirdikleri “Size Bir Masalımız Var Çocuklar “ başlıklı sosyal sorumluluk projesiyle çocukları, masalların büyülü dünyasına davet ediyor.

Omü Rektörü Bilgiç Masal Okudu!

Miniklerin hayal dünyasını zenginleştirmesi ve düşünce kabiliyetlerini geliştirmesinde büyük bir rolü olan masalları minik öğrencilerle buluşturan RTS Bölümü öğrencilerinin bu anlamlı projesine gönüllü olarak destek veren Rektör PROF. DR. SAİT Bilgiç de İletişim Fakültesi Stüdyosu’nda program çekimine katılarak Çarşamba Anafartalar İlkokulunda eğitim gören çocuklara masal anlattı.

 

Program her hafta perşembe günleri saat 21:00 OMÜ Radyo’da

Her hafta perşembe günleri saat 21:00’de OMÜ Radyo’da yayımlanacak programın çekiminde Rektör Bilgiç’in anlatımıyla masalların eğlenceli dünyasında zevkli ve öğretici bir yolculuğa çıkan minik öğrenciler heyecan ve mutluluklarıyla ilgi odağı olurken, program öncesi Rektör Bilgiç’i çiçeklerle karşıladılar.

 

Zamanla unutulan radyoda masal dinleme alışkanlığı ve kültürünü çocuklarla tanıştırmayı amaçlayan “Size Bir Masalımız Var Çocuklar” projesinin program çekiminde Rektör Bilgiç’e; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Hasan Tahsin Keçeligil, Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Turan, Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, RTS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat, Fakülte akademisyenleri, Anafartalar İlkokulu Müdürü İsa Kuru, Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Onur Şen, proje yürütücülerinden RTS Bölümü öğrencileri Nurdan Saygın ile Mehmet Akif Murtazaoğlu eşlik etti.

Rektör Bilgiç miniklerin masal dedesi oldu

“Sait Dedenizden size bir masal” diyerek minik öğrencilerin heyecanına ortak olan Rektör Bilgiç, “İyi Kalpli Adam Kötü Kalpli Adam” adlı masalı, kendisini ilgiyle dinleyen öğrencilerle paylaştı. Masalın sonunda yer alan “Gökten üç elma düşmüş; biri anlatana, biri dinleyenlere, diğeri ise kuş dili bilenin başına” cümlesiyle masalı tamamlayan Rektör Bilgiç, çocuklara hitaben iyi insan olmanın önemini, her insanın hayatta zenginlik ya da fakirlikle karşılaşabileceğini ancak iyi, vicdanlı ve merhametli insan olabilmenin en büyük erdem olduğunu dile getirdi. Rektör Bilgiç, kendisine kulak veren küçük dinleyicilerine, kişileri zengin yahut yoksul olarak ayırt etmeksizin insanlık ve dünya için faydalı bir birey olmanın önemini anlatarak öğütler verdi.

 

Program sonunda Rektör Bilgiç, masal okuyarak zaman geçirdiği öğrenciler ve programı hazırlayan İletişim Fakültesi öğrencileri ve yetkilileri ile hatıra fotoğrafı için objektiflere poz verdi.

 

Çekimin ardından Rektör Bilgiç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta tarafından Dekanlık makamında misafir edildi. Ziyarette Rektör Bilgiç, Dekan Usta ve Fakülte akademisyenleri ile bir süre sohbet etti.

Öğrenci kantininde “Öğrenci Odaklı Üst Yönetim Toplantısı”

Diğer yandan Rektör Bilgiç; dekanlar ve akademisyenlerin eşliğinde OMÜ’lü öğrencilerle Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü kantininde “Öğrenci Odaklı Üst Yönetim Toplantısı”nda bir araya gelirken öğrencilerin öneri, talep ve problemlerini dinledi.

 

Toplantıda Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Onur Şen ve Öğrenci Temsilcisi Çiğdem Dönmez, kantinde iyileştirilmesi gereken noktalar ile Samsun ve kampüs arasında öğrencilerin yaşadıkları ulaşıma dair sıkıntıları Rektör Bilgiç’le paylaştı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Rektör Bilgiç, onlardan olumsuzluklar ve sorunları dilekçe ile Dekanlıklara bildirmelerini istedi.

 

Kampüs turunda Rektör Bilgiç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta ile birlikte son olarak Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti ve makamda Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İbrahim Turan’la buluştu. Ziyarette Yüksekokulun son durumu hakkında bilgi alan Rektör Bilgiç, bazı dersliklerde de incelemelerde bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN