Foto Haber
Giriş Tarihi : 20-08-2014 11:36   Güncelleme : 20-08-2014 11:36

OMÜ SEFERİHİSAR YARATICI YAZARLIK OKULU MERKEZİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ!

REKTÖR AKAN DEVAM EDECEK DEMİŞTİ!

OMÜ SEFERİHİSAR YARATICI YAZARLIK OKULU MERKEZİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ!

[gallery link="file" columns="2" ids="32026,32027"]

Akasyamhaber’in bir yıl önce, İngiltere’den Oxford, Amerika’dan Ferris State ve Türkiye’den Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle, İzmir’in Seferihisar ilçesinde açılacak olan “Yaratıcı Yazarlık Okulu” Merkez Müdürü Yavuz Demir’in görevinden istifa ettiğini duyurarak akıbetinin ne olacağını sorguladığı, OMÜ Seferhisar Yaratıcı Yazarlık Okulu atıl vaziyette kendi haline terk edildi.

Seferhisar kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre ‘OMÜ Seferhisar Yaratıcı Yazarlık Okulu’nun inşaatı tamamlanmış olmasına rağmen bina eğitim ve öğretim aşamasına getirilmedi..

 

Oxford ve Ferris State Üniversitelerinin desteğini alan proje kapsamında Seferihisar Belediyesi tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesine ‘Yaratıcı Yazarlık Merkezi İnşaatı ‘ için  arazi tahsis edilmiş ve Yaratıcı Yazarlık Merkezi Binası inşaatını da kapsayan proje Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Seferihisar Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilmek üzere ilk adımlar atılmıştı.

Proje Oxford (İngiltere), Ondokuz Mayıs (Türkiye) ve Ferris State (ABD) üniversiteleri işbirliği ile dünyada bir ilk olacaktı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin bütçesinden karşılanarak inşaatı tamamlanan okulun ne zaman eğitim ve öğretime başlayacağı merak konusu..

REKTÖR AKAN, “PROJE DEVAM EDECEK” DEMİŞTİ

[gallery columns="2" link="file" ids="32029,32028"]

14 Ağustos 2013’te yaptığımız haber Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın da görüşlerini almıştık..

Akan, İngiltere'den Oxford, Amerika'dan Ferris State ve Türkiye'den Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle, İzmir’in Seferihisar ilçesinde açılan “Yaratıcı Yazarlık Okulu” Merkez Müdürü Yavuz Demir’in görevinden istifa etmesiyle projenin hayata geçirilmeyeceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, “Poje devam edecek, istifa eden arkadaşımız yerine bir başkasını atayarak projeyi devam ettireceğiz. Devlette devamlılık esastır..

Ben istifa etsem üniversitenin kapısına kilit mi vurulacak” diye konuşmuştu.

adminadmin