Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-10-2017 10:52   Güncelleme : 06-10-2017 10:52

OMÜ Senatosu Vezirköprü’de Toplandı

Önceki eğitim-öğretim döneminde ilçelerdeki fakülte ve meslek yüksekokullarında Senato toplantılarını gerçekleştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yönetimi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da Senatonun haftalık olağan toplantısını bu kez de Vezirköprü Meslek Yüksekokulunda (MYO) gerçekleştirdi.

OMÜ Senatosu Vezirköprü’de Toplandı

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığındaki Senato üyeleri toplantı öncesi, Şahinkaya Kanyonu’nda Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’in de katılımıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç günün anlam ve önemi vesilesiyle yaptığı konuşmada ilçelerde uzun süredir devam ettirdikleri ziyaret ve toplantılar silsilesine bu kez Vezirköprü’yü de eklediklerini belirterek hem Vezirköprü Kaymakamlığının hem de Belediyenin Vezirköprü MYO’ya yönelik takdire şayan ilgilerinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

“EN İYİ EĞİTİM İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

Vezirköprü MYO’da Türkiye’nin farklı bölgelerinden öğrencilerin eğitim gördüğüne dikkat çeken Rektör Bilgiç, Kaymakamlık ve Belediyenin bu eksende yüksekokula gösterdiği ilginin çok anlamlı olduğunu kaydederek “En iyi eğitimin verilebileceği şartların oluşması adına gerek bizler üniversite olarak elimizden geleni yapıyoruz gerekse de ilçenin okulumuza ve öğrencilerimize sahip çıkıyor oluşu geleceğe dönük hedeflerimizi büyütüyor. Belediye Başkanımız bir kez daha bizleri Vezirköprü’de ağırlamak istediklerini iletti. Bu vesileyle de Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Yüksekokulumuzla olan iletişim ve diyaloğumuzu mümkün olduğunca canlı tutacağız. Konukseverlik ve ilgilerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“OMÜ SENATOSU’NU VEZİRKÖPRÜ’DE GÖRMEKTEN ÇOK MUTLUYUZ”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Senato üyelerini Vezirköprü’de görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve onur duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis de bir dahaki sefer Senato’yu Kunduz’da ağırlamak istediklerini belirterek Vezirköprü MYO’nun sorunlarını iş birlikleri geliştirerek mümkün olduğunca en aza indirme gayreti içinde olduklarını ifade etti. Belediye Başkanı Ediz, Vezirköprü MYO’nun ilçeyle olan bağlantı yolunun zeminini sağlamlaştırdıklarına işaret ederek yolun en kısa zamanda asfaltlanıp hizmete gireceğini söyledi.

Vezirköprü MYO Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin ise Senato üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine Vezirköprü halkı adına şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından Senato üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediyesine ait “Samsunum 3” isimli gemiyle Vezirköprü ilçesinin gözde turizm merkezi Şahinkaya Kanyonu’nu gezerek ilçenin doğal güzelliklerini görme fırsatını yakaladılar.

REKTÖR BİLGİÇ KAPTAN KÖŞKÜNDE

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç seyir hâlindeyken geminin kaptan köşkünü ziyaret ederek bir süre gemiyi kullandı. Senato üyeleri ise Kanyon’un doğal ve eşsiz güzelliğinde hatıra fotoğrafı çektiler.

Gezi sonrasında OMÜ Senatosu haftalık olağan toplantısını Vezirköprü Meslek Yüksekokulunun Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Senato Toplantısı’nın sona ermesinin ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, MYO Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin ve öğretim elemanları ile birlikte ikinci öğretim öğrencilerinin ders gördüğü sınıfları gezerek öğrencilerin sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri üzerine öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu.

adminadmin