Eğitim
Giriş Tarihi : 14-08-2014 11:38   Güncelleme : 14-08-2014 11:38

OMÜ, SUDAN’LA EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPTI

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Mevlana Değişim Programı” kapsamında, Sudan Ulusal Ribat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdel Latif Ashmaıç ile makamında protokol imzaladı.

OMÜ, SUDAN’LA EĞİTİMDE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPTI

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hayata geçirilen, yurt içinde eğitim veren yüksek öğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı olan, “Mevlana Değişim Programı” kapsamında OMÜ’de protokol imzalandı.

 

OMÜ Rektörü Hüseyin Akan’ın makamında düzenlenen törene, Ulusal Ribat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdel Latif Ashmaıç katılırken, OMÜ Rektör Yardımcısı Süleyman Kaplan da hazır bulundu. İmza töreni öncesi her iki rektörde karşılıklı olarak bir süre sohbet etti. Samimi geçen sohbet sonrası her iki rektör daha sonra “Mevlana Değişim Programı”nın protokolünü imzaladı. İmzaların atılmasının ardından rektörler birbirlerine plaket ve hediyeler takdim ettiler.

 

İmzalanan protokolün her iki üniversite için eğitimde işbirliği açısından önemli olduğunu söyleyen Rektör Akan, “Ulusal Ribat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdel Latif Ashmaıç ve 2 profesör arkadaşımız geldi. Karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimini ya da ortak proje ve bilimsel çalışmaları atılan bu imza ile başlatmış olacağız” dedi.

 

“ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ İŞBİRLİĞİNİ HIZLANDIRACAK”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bulunmaktan çok memnuniyet duyduğunu dile Sudanlı Rektör Prof. Dr. Abdel Latif Ashmaıç, “Buradaki karşılıklı yapmış olduğumuz protokol ile Sudan Ulusal Ribat Üniversitesi arasındaki bilimsel değişimin başlamasını ve iki tarafında verimli olmasını umuyorum. Biz bu üniversite ile hem araştırma bazında hem de eğitim çok iyi iş birliklerinin yapılabileceğini düşünüyoruz. O nedenle bir anlaşma için geldik. Sudan ile Türkiye çok iyi ilişkiler içerisinde ve devlet bazında çok iyi diyaloglar var. Özellikle Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini tebrik ediyoruz. Bu da bize hız kazandıracaktır diye düşünüyorum. Başbakan Erdoğan'ın başarısından dolayı kendisini kutluyoruz ve bunu halkın bilmesini istiyoruz. Samsun şehri diğer şehirlerden yerleşimi açısından çok daha farklı, bu da bizim birlikte çalışmamızı ve hızımızı artıracak güzel bir şans yakaladık. Buradaki insanlar çok sıcak, çok yardımseverler bu da bizi mutlu ediyor. Bu üniversitede bulunmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

adminadmin