Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-03-2017 10:40   Güncelleme : 27-03-2017 10:40

OMÜ Toplum Gönüllülerinden Köy Okulu Projesi

Samsun Haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Toplum Gönüllüleri gençleri bu sefer ‘’RAfATAK’’ projesi ile Vezirköprü Paşa Köydeydi.

OMÜ Toplum Gönüllülerinden Köy Okulu Projesi

56 üniversite öğrencisi bir araya gelerek, esnaftan kaynak toplayarak Paşa köy ilk, orta ve anaokulunun fiziki şartlarını yenilediler. Okulun yemekhanesini ve anaokulunun boyasını yenileyen gençler aynı zamanda okulun duvarlarına eğitsel çizimler yaptılar.

Samsun esnafından temin ettikleri raflar ile sınıflara kitaplık yapan gençler sosyal sorumluluk projelerinden elde ettikleri kitaplar ile bu rafları güzelleştirdiler. Çocuklar ile içerisinde eğitimde bilişim teknolojileri topluluğunun da bulunduğu çeşitli eğitsel atölyeler gerçekleştirdiler. Resim atölyesi, drama atölyesi, oyun ile robot programlama ve fen bilimleri deneyi atölyesinden çıkan çocukların heyecanları görülmeye değerdi. Bu heyecan aynı zamanda tüm gün orada bulunan gençlerin enerjilerine neşe kattı. Ayrıyeten köyün muhtarından halkına kadar gençlere tüm gün güler yüzleri ve hazırladıkları yiyecekler ile destek olan Paşa Köy halkı ve okulun öğretmenleri gönüllü gençlere kolaylaştırıcı oldular.

Birçok kez sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren OMÜTOG, gençlere bu alanda ulaşım, yemek, kaynak konusunda destek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne, Vezirköprü Belediyesi’ne, Türk Chopper Motosiklet Kulübü Samsun Şubesi’ne, Hamdi Hocaoğlu’na, Samsun Akademi’ye, Leman Kültür ve Samsun esnafına çok teşekkür ediyorlar

adminadmin