Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-12-2018 09:07   Güncelleme : 21-12-2018 09:07

OMÜ, ÜNİ-DOKAP Başkanlığını Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne Törenle Devretti

OMÜ, ÜNİ-DOKAP Başkanlığını Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne Törenle Devretti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, bir yıldır yürüttüğü Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Dönem Başkanlığını törenle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne devretti.

OMÜ Senato Salonu’nda gerçekleşen ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığı devir teslim töreni, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, ÜNİ-DOKAP 2019 dönem başkanlığı görevini, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten devraldı.

Devir teslim öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Bugün Üniversitemiz Yönetim Kurulu güzel bir âna şahitlik ediyor. Biliyorsunuz 2018 yılı içerisinde ÜNİ-DOKAP diye isimlendirdiğimiz, DOKAP bölgesi üniversitelerinin oluşturduğu, üniversiteler birliğinin dönem başkanlığını Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak devralmıştık. Bu görevi 1 yıl süreyle yürüttük. 2019 yılında ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığı görevi, kuruluş sıralarına göre bu yıl Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne geçiyor. Güzel bir an diyorum çünkü dün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin ile hoca-öğrenci ilişkisi içerisinde fikir alışverişinde bulunduk. Daha önce Bünyamin Şahin öğrencimdi. Bu belki de çok az hocaya ve öğrenciye nasip olur. Böyle güzel bir ânı sizlerle birlikte, bu devir teslim töreninde yaşamış olmaktan çok mutluyum.” dedi.

“Üniversiteler arasındaki bu iş birliğinin geliştirilerek devam etmesini diliyoruz”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “ÜNİ-DOKAP, iki önemli yönetim organına sahip. Biri Üst Kurul; Rektörler, Genel Sekreter, DOKAP Başkanı’ndan oluşuyor. Diğeri ise Stratejik Kurul olarak adlandırıldığımız aynı üniversitenin Rektör Yardımcılarının oluşturduğu iki kurul halinde çalışmaktadır. Biz bu 1 yıllık süre içerisinde 2 Üst Kurul, 6 Stratejik Kurul toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda alınan kararlar 1 yıllık görev sürecimiz içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetleri belirlemekte yardımcı oldu. Elimizdeki imkânların birlikte kullanımı halinde hem üniversitelere hem de ülkemize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Üniversiteler arasındaki bu iş birliğinin geliştirilerek devam etmesini diliyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin, ÜNİ-DOKAP dönem başkanlığını hem sorunsuz tamamlamış olmaktan hem de önemli üniversitelerimizden biri olan Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’ne gönül rahatlığıyla devir etmiş olmaktan çok memnunum. Gazi Osmanpaşa Üniversitesine ve Rektör Bünyamin Şahin’e başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

ÜNİ-DOKAP 2019 yılı dönem başkanlığı görevini devir alan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise “Değerli Rektörümüz ve aynı zamanda hocama bizi yetiştirdiği ve danışmanlığımızı yaptığı için teşekkür ediyorum. Nasip ikimizin de aynı anda rektör olmamızı getirdi. İnşallah buradan edindiğimiz tecrübeler ve burayla yapacağımız iş birlikleriyle birlikte güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum. ÜNİ-DOKAP‘ta Sayın Rektörümüz ve Genel Sekterimizin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Burada olmaktan, sizleri görmekten müteşekkirim. Değerli Hocamın bu görevi bana teslim etmesinden dolayı çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ÜNİ-DOKAP 2019 yılı dönem başkanlığını, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin’e devretti.

 

 

adminadmin