Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-01-2018 13:15   Güncelleme : 22-01-2018 13:15

OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Bilim Gönüllüleri 1 Dilim, Bilim Projesi

Samsun Bilim Gönüllüleri, Samsunluları Bilimin Renkli ve Büyülü Dünyasına Davet Ediyor.

OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Bilim Gönüllüleri 1 Dilim, Bilim Projesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi’nin girişimiyle oluşturulan ve Samsun Bilim Gönüllüleri (SBG), ofisi tarafından koordine edilen “1 Dilim, Bilim” adlı proje; bilimi sevdirme ve insanlığa yararlı hizmetleri olmuş yerli ve yabancı bilim insanlarını tanıtma, basit deneylerle karmaşık doğa olaylarını anlatma amacıyla farklı kademelerde eğitim gören öğrencilerle buluşuyor.

Samsun Bilim Gönüllüleri grubu, çalışmalarını OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıflarının yanı sıra Üniversitenin diğer bölümlerinde eğitim hayatlarına devam eden öğrencilerin de gönüllü katılımıyla büyük bir heyecanla sürdürüyor. Projenin ilk etabı, 15-18 Aralık 2017 tarihlerinde OMÜ Anaokulundaki 6 yaş grubuna yönelik olarak gerçekleştirildi. Proje içeriğinde yer alan deneylerle çocukların gelişime açık ve berrak dimağlarındaki zihinsel merakı harekete geçiren OMÜ’lü genç bilim elçileri, böylelikle, minik öğrencilere içlerindeki potansiyel ve sahip oldukları hayal dünyasını ortaya çıkarmaları için yön gösteriyor.

“Sevmeye, hayal etmeye, anlamaya ve cesaretlendirilmeye ihtiyaçları var”

OMÜ Anaokulundaki 6 yaş grubu çocuklarla zevkli ve eğlenceli bilimsel aktiviteler gerçekleştiren OMÜlü gençler, onların doğa olayları başta olmak üzere çevrelerinde olup bitenleri sorgulama ve bilimsel araştırma yeteneklerini açığa çıkarmayı ve geliştirmeyi hedefliyor. Genç beyinlerin ufkunu açacak “1 Dilim, Bilim” adlı uzun soluklu projede, yanı sıra farklı eğitim kademelerindeki öğrencilerle de bir araya gelecek olan OMÜ’nün bilim dostu ve sevdalısı öğrencileri, uygulama sürecinde çocuklarla olan etkileşim ve deneyimlerinin, bilimi sevmek ve sevdirmek yolunda bir fark ve farkındalık oluşturmasını istediklerini vurgularken “Çocukların sevmeye, hayal etmeye, anlamaya ve cesaretlendirilmeye ihtiyaçları var.” sözleriyle de misyonlarını gözler önüne seriyorlar.

Söz konusu projenin en önemli adım ve atılımlarından biri de Tekkeköy’de inşa edilecek Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum olacak. Öğrenci Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi’nin projedeki asıl hedefi, OMÜ öğrencilerini bilimsel ve akademik süreçlerde etkin olmaya hazırlamak ve proje üretmelerini desteklemenin yanı sıra bu projelerini hayata geçirebilmelerinde birlikte çalışabilecekleri akranlarıyla, akademisyenlerle, bilim insanlarıyla, kurum ve kuruluşlarla buluşturabilmek. 

“1 Dilim, Bilim” projesiyle Samsunlu öğrencileri bilimin renkli ve büyülü doğasına davet eden, araştırma üniversitesi olmaya talip, bu yönde inisiyatif almaktan çekinmeyen OMÜ, çalışma disiplinini bozmadan misyonu ve stratejik yol haritası doğrultusunda hedeflerini büyütmeye devam edecek.

adminadmin