Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-02-2018 10:51   Güncelleme : 22-02-2018 10:51

OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Çin Yeni Yılı Kutlandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulunda (YDY) Sınıf Dışı Etkinlikler programı kapsamında, “Çin Yeni Yılı” etkinliği düzenlendi.

OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Çin Yeni Yılı Kutlandı

Çince Kulübünün düzenlediği etkinliğe Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nalan Kızıltan, Serbest Seçmeli Çince dersi öğretim elemanı Jiajia Zhang ve Çince dersi öğrencileri katıldı.

“Dil savaşmak için değil, barış içindir”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nalan Kızıltan özenilen dünya barışına vurgu yaparak “Dil savaşmak için değil, barış içindir” dedi. Kızıltan öğrenilen her dilin insanların barış elçisi olmasına katkı yaptığını da sözlerine ekleyerek ayrıca 2016 yılında Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü tarafından düzenlenen üniversiteler arası “Çince Öğrenmenin Zorlukları ve Güzel Yanları” konulu Çince Kompozisyon Yarışması’nda teşvik ödülü almaya hak kazanan Halime Zeynep Sürücü ve 2017 yılında aynı yarışmada yine teşvik ödülü alan Aizhan Sakebaeva’ya, OMÜ’ yü başarı ile temsil ettikleri için teşekkürlerini sundu.

Serbest Seçmeli Çince dersi öğretim elemanı Jiajia Zhang desteklerinden dolayı OMÜ ve Yabancı Diller Yüksekokuluna teşekkür ederek, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nalan Kızıltan ile Yüksekokul öğretim elemanları, idari personel ve katılımcılara Çin kültürü ile ilgili küçük armağanlar sundu. Zhang bugünün sadece Çinceyi değil Çin kültürünü anlamada da önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Çin kültürüne özgü rengârenk etkinlikler

Konuşmaların ardından Çin Yeni Yılı’nın öneminin ve özelliklerinin eğlenceli oyunlarla anlatıldığı etkinlikte “Çin mantısı” gibi Çin’e özgü yiyecekler de etkinlik alanında yapılarak katılımcılara ikram edildi.

OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde devam etmekte olan Serbest Seçmeli Çince dersini alan öğrenciler, ders hakkındaki memnuniyetlerini dile getirirken, tüm öğrencileri uluslararası alanda büyük öneme sahip olan bu dili öğrenmeye ve Serbest Seçmeli Çince dersini almaya davet ettiler.

adminadmin