Eğitim
Giriş Tarihi : 04-07-2014 12:37   Güncelleme : 04-07-2014 12:37

OMÜ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Sevgili gençler, eğer farklı etnik, dini ve kültürel kimliklere sahip öğrencilerle yan yana eğitim görerek kendinizi geliştirmek ve üniversitemizdeki hoşgörü ikliminden yararlanmak istiyorsanız OMÜ’yü tercih etmelisiniz” dedi.

OMÜ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler şimdi de tercih telaşına girdi. ÖSYM'nin kılavuzundan üniversite puanlarını takip ederek tercihlerini yapacak öğrencilere seslenen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Artık, hayatınızı, geleceğinizi belirleyeceksiniz. Yükseköğretim yapacağınız üniversiteyi ve bölüm, programı tercih aşamasına geldiniz. Aldığınız puana göre yapacağınız tercih, sadece sizin için doğru ve uygun olan bir mesleğe adım atmanızı değil, aynı zamanda hayatınızın en önemli dilimini, üniversite yıllarınızı nasıl bir ortamda yaşayacağınızı da belirleyecektir. Bu tercihi yapmanızda size yardımcı olabilmek için Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ve Samsun'un bazı ayırt edici özelliklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Adını, milletimizin bağımsızlığına giden yolun başlangıcı olan 19 Mayıs’tan alan üniversitemiz, 1975 yılında coğrafyası, ulaşım imkânları, turizmi ve ticari gücüyle öne çıkan, Karadeniz Bölgesi’nin incisi Samsun'da kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren hızlı bir gelişme gösteren ve son altı yıldır bu gelişme sürecini yakaladığı ivmeyle yükseklere taşıyan üniversitemiz, aktif 16 fakültesi, 5 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 11 meslek yüksekokulu, devlet konservatuvarı, araştırma merkezleri, 7/24 saat hizmet veren nitelikli kütüphanesi ve toplam 46 bini aşkın öğrencisi ve öğrenci başına düşen öğretim üyesi bakımından ülkemiz ortalaması üzerinde öğretim üyesine sahip bir bölge üniversitesidir” diye konuştu.


BARINMA SORUNU YOK

OMÜ’de barınma sorununun olmadığını söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Aksoy, “Öğrencilerimizin taleplerinin tümünü karşılayan yeterlikte, nitelikli bir barınma hizmeti sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait modern yurtların yanı sıra özel yurtlar sayesinde barınma sorununun olmadığı bir üniversiteyiz. Kafeteryaları, Eylül 2014'te hizmete girecek olan, içinde sinema salonları, alışveriş, yeme-içme mekânları, öğrenci kulüplerinin bulunduğu, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği ‘Öğrenci Sosyal Merkezi’ ve olimpik yüzme havuzundan dağcılık ve kayak merkezine kadar her türlü spor yapma imkânı... Hayatınızın önemli yıllarını yaşarken bu imkânları göz ardı etmeyin” şeklinde konuştu.

Anadolu kültürünün en ayırt edici özelliğini ‘farklılıklar içinde birlikte yaşama’ sözüyle dile getiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Üniversitemizde, son yıllarda uluslararasılaşma alanında gösterdiği yoğun bir çabanın sonucu olarak, 80’i aşkın ülkeden bin 800 civarında uluslararası öğrenciyle birlikte yaşayacaksınız. Erasmus ve Mevlana gibi uluslararası değişim programlarıyla öğrencilerini yurt dışına gönderen ve yurt dışı üniversitelerinden yabancı öğrencilerin eğitim için geldiği bir üniversiteyiz. Sevgili gençler, eğer farklı etnik, dini ve kültürel kimliklere sahip öğrencilerle yan yana eğitim görerek kendinizi geliştirmek ve üniversitemizdeki hoşgörü ikliminden yararlanmak istiyorsanız OMÜ’yü tercih etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

OMÜ’nün fakülteleri hakkında bilgi veren Akan, “Bin 100 yatak kapasitesine sahip Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile 300’ü aşkın nitelikli öğretim üyesini barındıran Türkçe ve İngilizce eğitim veren Tıp Fakültesi, çok yakında ülkemizin en büyük diş hastanesine sahip olacak olan ve sürekli gelişen Diş Hekimliği Fakültesi, laboratuvarları, İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ve Teknoparkı ile daha nitelikli bir hale geldi. Öğretim elemanı kadrosunu sürekli geliştiren Mühendislik Fakültesi kendi hava pisti, uçakları, hangarları, bakım ve araştırma merkezleri ve uçuş okuluna sahip. Üniversitemiz, ilgi alanlarına göre öğrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinliklerine de büyük önem vermektedir. Bu kapsamda halen aktif olan 80’in üzerindeki öğrenci topluluğumuzun yaptıkları bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetleri desteklenmektedir. Öğrenci topluluklarımızın faaliyetleri sayesinde bilimsel düşüncenin yanına edebiyatı, müziği, sanatı, tiyatroyu, dansı, folkloru, sporu koyabilen öğrencilerimiz hayatın her alanında yetkin ve deneyimli bireyler olarak var olabilme imkânını elde etmektedir. Dahası, bu tür etkinlikler öğrencilerimiz arasında sosyal sorumluluk duygusunun gelişmesine ve üniversite çapında demokratik katılım ile sivil inisiyatifi geliştiren bir sosyal iklimin oluşmasına da önemli katkılar yapmaktadır. Samsun kenti ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, siz gençlere sadece iyi bir eğitim değil, aynı zamanda güçlü bir gelecek ve huzurlu bir ortam vaat ediyor. Bölgesinde ve dünya ölçeğinde lider ülke olma yolunda ilerleyen ülkemizin geleceğini birlikte inşa etmek için sizleri aramızda görmek bizlere güç verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yapacağınız tercihlerin hem siz değerli gençlerimiz, aileleriniz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diler, hepinize sağlık, mutluluk ve başarı dilerim” açıklamasında bulundu.

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KONTENJANI 12 BİN 517

2014-2015 eğitim-öğretim yılında belirlenen öğrenci kontenjanının 12 bin 517 olduğunu söyleyen OMÜ Rektörü Akan sözlerini şöyle tamamladı: “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü, 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Sağlık Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Bölümü ve Uzaktan eğitimle Samsun Meslek Yüksek Okulu Medya ve İletişim Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü bu yıl öğrenci alacak. 2013-2014 yılında bin 400 uluslararası yabancı öğrencimiz vardı. Bu sene Uluslararası Öğrenci Sınavı’na (OMÜYÖS) 5 bin öğrenci girdi. Tahminimiz Türkiye burslusu da gelecek olanları da eklersek 2014-2015 eğitim öğretim yılında üniversitemizde bin 800 ila 2 bin arasında öğrenci okuyor olacaktır."
adminadmin