Eğitim
Giriş Tarihi : 09-03-2020 14:59   Güncelleme : 09-03-2020 14:59

Omü’de Flört Şiddetine Karşı Güç Birliği Eğitimi!

Kız öğrenciler sevgililerinden şiddet görüyorlarmış da haberimiz yokmuş.

Omü’de Flört Şiddetine Karşı Güç Birliği Eğitimi!

Erken yaşta evliliğe karşı çıkanlar erken yaşta flört yani sevgili ya da erkek arkadaş sahibi oluyorlar ve sevgililerinden şiddet görüyorlar.

17 yaşındaki üniversite öğrencisinin gayrı meşru ilişkisine flört denilerek normal hale getirilmeye çalışıyor.

Hiç aklımıza gelmeyen flört, daha da kötüsü sevgili şiddetini OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenleri ve intörn öğrencileri masaya yatırınca görmüş olduk.

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği İntörn Uygulaması kapsamında Dr. Öğr. Üyesi G. A ve Öğr. Gör. A. Ç ile birlikte öğrenci hemşire M. A, S. A, S. S ve T. Y toplumun kanayan yarası flört şiddetine yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla Sağlık Bilimleri Fakültesinde 170 öğrenciye akran eğitimi verdi.

Eğitimde bakınız neler neler vardı..

Haberi okurken flört kelimesi yerine sevgili ya da erkek arkadaş koyarsanız daha açıklayıcı olur;

flört şiddeti, flört şiddeti türleri, flört şiddetini besleyen mitler, güvensiz ve güvenli ilişki, şiddet durumunda yapılması gerekenler…

Eğitimi veren Dr. Öğr. Üyesi G. A “çocuklar ne işiniz ar sizin flörtle, erkek arkadaşla, sevgiliyle. Ailenizin meşru görmediği bir davranışı benimsiyor, yapıyorsunuz. Bir de bunu flört diye isimlendirerek şirin göstermeye çalışıyorsunuz. Madem bunu yapacaksınız, bari gizli saklı, kıyıda köşede yapın da el aleme rezil olmayın. Günahlar gizlenir, alenileştirilmez” diyeceği yerde gencecik çocuklara bakın neler anlatıyor;

“Toplumda flört şiddetine ilişkin farkındalık çalışmalar yürütüyoruz. Flört şiddetine yönelik risk gruplarına bakıldığında üniversite öğrencileri üst sıralarda yer alıyor. Bu bağlamda üniversite öğrencilerinin flört şiddetine yönelik farkındalıklarını artırmayı ve flört şiddetine maruz kalan öğrencileri güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN