Eğitim
Giriş Tarihi : 24-11-2013 12:21   Güncelleme : 24-11-2013 12:21

OMÜ’DE YABANCI DİL KURSLARI DEVAM EDİYOR

Uluslararası üniversite olma hedefiyle ilerleyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi, uluslararası öğrenci sayısı bakımından, Erasmus, Farabi ve özellikle Mevlana gibi değişim programlarıyla Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk sırada yer alıyor.

OMÜ’DE YABANCI DİL KURSLARI DEVAM EDİYOR
Uluslararası çok sayıda üniversiteyle de ikili anlaşmalar yapmış olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi anlaşmalar yapmaya devam ediyor..
 
“Küreselleşen dünyamızda mesleki yetkinliğin yanında yabancı dil bilgi ve beceri yetkinliği de çok büyük önem taşımaktadır” diyen Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, “Bu nedenle OMÜ’de yoğun bir dil eğitim ve öğretim programı sürdürülmektedir. Program kapsamında, üniversitede bulunan öğrenci ve öğretim elemanlarının yabancı dil eğitim sorunlarını çözmek için yeni ders ve kurslar açılmıştır. OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından öğrenciler için her sınıfta ve her seviyede seçmeli ve mesleki yabancı dil dersleri açılmıştır. OMÜ’de öğrenciler, öğrenim süresi boyunca kesintisiz olarak seçmeli yabancı dil dersleri alabilmekte, öğretim elemanları ise Amerika, Çin ve Rusya’dan yabancı uyruklu ana dil konuşmacılarıyla konuşma becerisi kurslarına ve haftada 6 saat olmak üzere 4 şubede 12 öğretim elemanı tarafından yürütülen YDS hazırlık kurslarına devam edebilmektedirler. Başlangıç ve orta düzeyde olan kursların ihtiyaca göre ileri düzeyde de açılabileceği kaydedilmektedir.” diye konuştu.
 
Derslerin ve kursların Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın teşvikleriyle açıldığını kaydeden Prof. Dr. Zeki Karakaya,  hizmet amaçlı kursların ücretsiz olduğunu, öğrenci ve öğretim elemanları tarafından çok rağbet gördüğünü ve ileriki yıllarda da bu programın devam edeceğini söyledi.
 
adminadmin