Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-04-2018 10:27   Güncelleme : 24-04-2018 10:27

​OMÜ’de Yerli Üretime Ambargo, Rektör Sait Bilgiç ısrarından vazgeçecek mi?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç’in talimatıyla getirildiği iddia edilen Asansör İhalesi Teknik Şartnamesindeki İthal zorunluluğunun yerli üreticiyi zor durumda bıraktığı belirtiliyor.

​OMÜ’de Yerli Üretime Ambargo, Rektör Sait Bilgiç ısrarından vazgeçecek mi?

İthal Asansörün, imalatının, montajının daha pahalı ve periyodik bakımlarının da daha masraflı olduğuna dikkat çekiliyor.

OMÜ’de Asansör yapım ihalesine yerli firmaların katılabilmesinin önü şartnameye eklenen “Asansör ithal olarak paket halinde gelecektir” ifadesiyle kapatıldı.

Üniversitelerin ekonomik olarak zor durumda olduğu ve Üniversite hastanelerinin borçlarını Maliye Bakanlığı’nın üstlendiği ortadayken OMÜ yönetiminin maliyetleri neredeyse iki hatta üç katına çıkaran Asansörlerde İthal Zorunluluğu, ithal asansör kalitesinde, Avrupa standartlarında iş yapan yerli firmaları zor durumda bıraktı.

OMÜ İthal zorunluluğu son dönemlerde imal edilen asansörler ihaleye giren firmaların karşısına son zamanlarda daha sık olarak getirilmeye başlandı.

OMÜ’nün ithal asansör ısrarının sebebi anlaşılamazken, AK Parti hükümetinin savunma sanayiinde bile yerli üretim desteklerken, OMÜ’nün ithal Asansör zorunluluğunun Rektör Sait Bilgiç’in talimatıyla şartnameye eklendi iddia ediliyor.

İthal Asansörün imalatının ve montajının daha pahalı olduğu belirtilirken periyodik ve arıza bakımlarının da daha masraflı olduğuna dikkat çekiliyor.

 

adminadmin