Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-05-2018 09:00   Güncelleme : 24-05-2018 09:00

OMÜ’nün FETÖ İmamlarını Deşifre Ediyoruz

Akasyamhaber, OMÜ’deki FETÖ yapılanmasını açmaya devam ediyor.

OMÜ’nün FETÖ İmamlarını Deşifre Ediyoruz

 OMÜ’nün imamının, Burhan Hoca kod ismini kullanan Burhan Ayaz olduğu tespit edildi. Etkin pişmanlık yasasından yararlanarak ifade veren OMÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Bulut, Fen Sosyal Mühendislik Bölümü’nün FETÖ’den sorumlu imamının ise Nevzat Karakaya olduğunu itiraf etti.

Nevzat Karakaya, Canik Başarı Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanması ile ilgili yürütülen soruşturmada, telefonunda ByLock çıkması üzerine tutuklanmıştı. Nevzat Karakaya, OMÜ yapılanmasını ve OMÜ imamı ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

OMÜ İMAMI BURHAN AYAZ

Nevzat Karakaya, kendisine yöneltilen suçlamalar üzerine verdiği ifadede, “Ben daha evvelden FETÖ Örgütüyle iltisaklı olarak değerlendirilen Sakarya Dershanesinde müdürlük yaptım. Dershaneler kapatılması gündeme gelince ben de dershaneden ayrıldım. Bu cemaate ait Canik Başarı Üniversitesi’ne müracaat ettim. Göreve başladıktan bir müddet sonra Burhan Hoca olarak bilinen ancak Burhan Ayaz olarak ismini öğrendiğim bir mühendis benim yanıma geldi, benimle ilgili bilgi sahibi olmuş, kendisinin OMÜ Üniversitesinden sorumlu kişi olduğunu söyledi.

KARAKAYA İMAM OLMAYI KABUL EDİYOR

Bana OMÜ'deki Fizik Bölümündeki hocalardan sorumlu olma teklifi yaptı. Bu teklifi kabul ettim. Burhan Ayaz bana cep telefonu numarasını vermedi, sadece 15 gün de bir Atakum’da ve farklı ilçelerde çay ocaklarında buluşacağımızı söyledi. Ben de kesinleştirdiğimiz tarihlerde o adrese gidip kendisini bekliyordum. Kendisi 45 yaşlarındadır. Ofisi yoktu, ancak Samsunluydu” dedi.

TOPLANTILAR BAŞLIYOR

Burhan Ayaz’ın kendisine, buluştuklarında Fizik Bölümü’ne gidince neler konuşması gerektiğini, toplanan burs aidatları varsa elden alıp kendisine getirmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Karakaya, “Ben de bunun üzerine Fizik Grubu ile bağlantıya geçtim. Olayın üzerinden 2 yıl geçtiğinden dolayı kimlerle ilk bağlantıya nasıl geçtiğimi hatırlamıyorum. İlk kimin evinde de toplandığımızı da hatırlamıyorum. Toplam 4 ya da 5 kişiydik. Benim evimde hiç toplantı olmadı, toplantıya katılan kişiler Prof. Dr. Bünyamin Karabulut, Esat Bozkurt, İrfan Şaka ve İbrahim Uçar’dır. Ayrıca bunların yanında Ahmet Bulut da birkaç defa geldi” diye konuştu.

HİMMETLER BURHAN AYAZ’A

Diğer şüphelilerin ifadelerinde Karakaya için,

Fethullah Gülen'in videolarını izlettiriyordu

17-25 Aralık’tan sonra Akp'lilerin 5.000 kişilik maaşlı sosyal medya ekibi kurduğunu, bizim de bunların beyanlarına karşı sosyal medyayı kullanmamız gerektiği şeklinde talimatlar verdiği

Değerli mallarını bozdurup Bank Asya'nın kurtarılması için bankaya para yatırılması talimatı verdiği

İddialarında bulunmuştu.

Bu beyanları kabul etmediğini belirten Karakaya, topladığı paraları makbuzsuz bir şekilde görüşme gününde Burhan Ayaz'a teslim ettiğini itiraf etti.

İSİMLER BURHAN AYAZ’DA

Karakaya, Tıp - Diş Fakültesi’nin grup imamının kim olduğunu bilmediğini, bunların kim olduğunu Burhan Ayaz’ın  bildiğini belirten Karakaya, ifşa olmamak için Fethullah Gülen'in kasetlerini izlememe talimatının geldiğini, Burhan Ayaz’ın toplanan parayı nasıl değerlendirdiğini bilmediğini söyledi.

KARAKAYA’NIN KOD İSMİ: “MEHMET HOCA”

“Ben Fen Edebiyat ya da Fizik Gruplarının kendi aralarındaki alt gruplarının kimlerden oluştuğunu bilmiyorum” diyen Karakaya, şu dikkat çekici bilgileri verdi: “Burhan Ayaz, benim gerçek ismim bilinmesin diye Fizik Grubuna adımı Mehmet Hoca diye söylemiş olabilir, belki de Burhan Ayaz'da OMÜ Sorumlusunun gerçek ismi de olmayabilir. Ancak ben 2 çocuğunun Feza Kolejine gittiğine şahidim, birinde çay ocağına iki çocuğunu da getirmişti, orada görmüştüm. Burhan Ayaz'ın eşi ev hanımıdır.”

AHMET BULUT, “İMAM “KARAKAYA” DEDİ

Verdiği ifadesinde Nevzat Karakaya’nın Fen Sosyal Mühendislik Bölümü’nün FETÖ’den sorumlu imamı olduğunu anlatan Prof. Dr. Ahmet Bulut, “OMÜ Üniversitesinde benim bildiğim kadarıyla Tıp ve Diş Hekimliği adı altında bir grup Fen Sosyal Mühendislik adı altında bir grup vardı. Tıp ve Diş Hekimliğinin grubunun imamı ve sorumlusu sivil bir şahıs olduğunu biliyorum, ancak açık kimlik bilgilerini bilmiyorum. Tıp ve Diş Hekimliğinde bulunup da cemaatle ilgili olan kişilere sorulduğunda söylerler mi bilmiyorum. Ancak benim de bulunduğum Fen Sosyal Mühendislik Bölümünün imamı ve sorumlusu Nevzat Karakaya idi” dedi.

TALİMATLAR FETÖ LİDERİ GÜLEN’DEN

Nevzat Karakaya’nın toplantılarda kendilerinden  eşi çalışmayanlardan maaşının yüzde 5'ini eşi çalışanlardan da maaşının yüzde 10'unu istediğini, bu paralarla cemaatin evlerinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söylediğini aktaran Ahmet Bulut, şunları söyledi: “Dershanelerin kapatılması ve Bank Asya'nın kurtarılması konularında yine Fethullah Gülen tarafından iletilen mesajları bize okur ve bankaya destek olarak para yatırmamızı isterdi. Ayrıca Ak Partinin 5000 maaşlı çalışanının 17-25 Aralık tarihinden sonra cemaate yönelik deformasyon algısı yaratmaya çalıştıklarını bizlerin de buna karşı gelmek amacıyla sosyal medya hesaplarımızdan cevap vermemizi isterdi. Ben de bulunduğum çevreye bu mesajları iletirdim.”

“KARAKAYA BU İMAMI TANIR”

Bu grubun bir alt grubunun da Fen Edebiyat Grubu olduğunu ifade eden Ahmet Bulut, “Ben bu gruba da katılıyordum. Bu grubun sorumlulardan birisi bendim, diğeri de Esat Bozkurt'du. Bizler FSM Grubu’nda bize anlatılan ve yapılması gereken şeyleri bu kez alt grubumuz olan Fen Edebiyat Grubuna anlatıyorduk ve paylaşıyorduk. Genel de gruplar 7 kişiyi aşmazdı. Grup imamı olan Nevzat Karakaya'ya da grupta Mehmet Hoca olarak hitap ederdik. Üniversitenin genelinden sorumlu imam olarak da muhtemelen kod adı Burhan olan Samsun Termeli bir müddet Amerika'da yaşamış bir kişi olduğu söylenmişti. Cemaatte gizlilik esas olduğundan dolayı üst düzey imamların sadece kod adlarını söylüyorlardı. Grup imamı Nevzat Karakaya bu kişiyi tanır. Çünkü onun altında olan bir kişiyi tanımaması mümkün değildir. “

TELEFONUNDA BYLOCK ÇIKTI

Telefonunda FETÖ üyelerinin haberleşmekte kullandığı ByLock çıkan Karakaya, önce bu hattın kendisinin olmadığını beyan ediyor. Ancak cezaevine girdikten sonra bu telefonun kendisine ait olduğunu hatırlayan Karakaya, 2014 yılı Ağustos ayından 2015 yılı Ocak ayına kadar bu telefon hattını kullandığını, hatırlamadığım bir günde Burhan Ayaz’ın gelerek telefonuna bir program kuracağını söylediğini ve telefonu aldıktan sonra bu programı kurup şifreyi de söylediğini anlattı.

adminadmin